
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 610 |
تعداد مقالات | 9,029 |
تعداد مشاهده مقاله | 67,082,937 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,656,396 |
بررسی تاثیرافزودن زردچوبه به جیره غذایی برعملکرد و ویژگی های لاشه جوجه های گوشتی | ||
تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
مقاله 190، دوره 4، شماره 1 - شماره پیاپی 7، شهریور 1391، صفحه 133-133 اصل مقاله (212.95 K) | ||
نویسندگان | ||
خسروقزوینیان1*،بهنام روزبهان2،نگاریاریان2* ؛ ،محمدامین رئیس دانایی2،علی اکبریان2 | ||
تاریخ دریافت: 09 بهمن 1395، تاریخ بازنگری: 04 اسفند 1403، تاریخ پذیرش: 09 بهمن 1395 | ||
چکیده | ||
مقدمه و هدف: زردچوبه گیاهی است علفی، پایا و دارای ریزوم هایی که از آن ساقه ی هوایی به ارتفاع یک تا یک و نیم متر خارج می شود. زردچوبه طعمی تلخ و تند دارد.در طب سنتی برای درمان مشکلات متفاوتی نظیر بواسیر و نفخ، به کار می رفته، هم چنین به شکل ضماد و پماد به عنوان مسکن و برای درمان عفونت های قارچی نظیر کچلی، به طور موضعی کاربرد داشته است. برای بررسی وجود یا عدم وجود تاثیرات مثبت مشابه بر روی جوجه های گوشتی ، تاثیرات افزودن این گیاه به جیره ی غذایی جوجه های گوشتی مورد مطالعه قرار گرفت. دراین تحقیق تاثیرافزودن زردچوبه به جیره غذایی جوجه های گوشتی نژادراس 308 برعملکرد و ویژگی های لاشه آنها مورد مطالعه قرارگرفت. مواد و روش کار: دراین آزمایش از 500 قطعه جوجه گوشتی یک روزه ،نژادراس 308 درقالب یک طرح کاملاتصادفی شامل 5 تیمارو4 تکرارآزمایشی استفاده شد.درحالی که درهرتکرارآزمایشی 25 پرنده وجودداشت. جوجه های آزمایشی باجیره ی استاندارد که براساس جداول NRC 1994 متوازن شده بودند،تغذیه گردیدند و تیمارهای آزمایشی شامل سطوح 0-250-500-750-1000 میلی گرم بر کیلوگرم جیره، زردچوبه بودند.دسترسی به آب وخوراک به صورت آزاد بوده وجیره ها دارای انرژی و پروتیئن یکسانی بودند. به منظور بررسی چربی بطنی ،گوشت سینه وران و تغییرات وزنی اندام های لاشه شامل کبد، پانکراس ،سکوم و طول روده وطول سکوم درروز 42 یک قطعه جوجه ازهر تکرار کشتار گردید. نتایج و بحث: نتایج حاصله نشان داد که افزودن زردچوبه به جیره غذایی جوجه ها به طوراولیه موجب کاهش میزان غذای دریافتی و افزایش ضریب تبدیل شد(P | ||
کلیدواژهها | ||
زردچوبه؛ لاشه؛ عملکرد؛ جیره غذایی؛ جوجه های گوشتی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 621 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 323 |