
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 610 |
تعداد مقالات | 9,029 |
تعداد مشاهده مقاله | 67,082,939 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,656,397 |
بررسی سطوح مختلف اسیدهای آلی و آنتی بیوتیک ویرجینیامایسین بر روی جمعیت میکروبی روده جوجه های گوشتی | ||
تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
مقاله 202، دوره 4، شماره 1 - شماره پیاپی 7، شهریور 1391، صفحه 139-139 اصل مقاله (179.88 K) | ||
نویسندگان | ||
خسروقزوینیان1*،بهنام روزبهان2،نگاریاریان2* ؛ محمد صادق قدرتی4، مجتبی صادقی4 | ||
تاریخ دریافت: 09 بهمن 1395، تاریخ بازنگری: 04 اسفند 1403، تاریخ پذیرش: 09 بهمن 1395 | ||
چکیده | ||
مقدمه وهدف: کنترل جمعیت میکروبی روده یکی از مهمترین عوامل در صنعت پرورش طیور به شمار می رود و از طرفی مواد افزوده شده به جیره غذایی میتواند اثرات جدی بر جمعیت باکتریهای روده طیور داشته باشد, به همین دلیل آزمایشی به منظور ارزیابی تاثیر سطوح مختلف اسیدهای آلی و آنتی بیوتیک ویرجینیامایسین بر روی جمعیت میکروبی روده صورت گرفت. مواد و روش کار: در این پروژه که در قالب یک طرح کاملا تصادفی به اجرا در آمد، از 5 تیمار و 4 تکرار استفاده شد که در هر واحد آزمایشی 10 قطعه جوجه یک روزه گوشتی از سویه تجاری راس 308 قرار داشت. جیره تیمار شاهد بدون افزودنی و جیره غذایی تیمارهای 2، 3 و 4 به ترتیب حاوی 05/0 ، 1/0 و 15/0 درصد از مخلوط اسید های آلی مورد آزمایش بود و در تیمار 5 آنتی بیوتیک ویرجینیامایسین به جیره غذایی افزوده شده بود. بعد از پایان دوره پرورش ، تعداد یک پرنده از هر تیمار که نزدیکترین وزن را نسبت به وزن میانگین گروه خود داشت کشتار و نمونه از محتویات ایلئوم جهت کشت در محیط های اختصاصی اشریشاکلی و لاکتوباسیلوس گرفته و در پلیت کشت داده شد. داده ها در قالب مدل های خطی عمومی(GLM)توسط نرم افزار SAS(5/11) و در سطح احتمال 5 درصد مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج و بحث: نتایج بدست آمده در مورد جمعیت اشرشیاکلی نشان می دهد جیره شاهد اختلاف معنی داری با سایر جیره های آزمایشی داشته است(P | ||
کلیدواژهها | ||
جوجه های گوشتی؛ جمعیت میکروبی؛ ویرجینیامایسین؛ اسیدهای آلی | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 402 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 262 |