
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 610 |
تعداد مقالات | 9,027 |
تعداد مشاهده مقاله | 67,082,825 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,656,340 |
بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره هیدروالکلی گیاه اکیناسه پورپوره آ و تعیین حداقل غلظت ممانعت کننده(MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی(MBC) آن | ||
تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
مقاله 291، دوره 4، شماره 1 - شماره پیاپی 7، شهریور 1391، صفحه 205-205 اصل مقاله (201.83 K) | ||
نویسنده | ||
سحرنازعنبری1، داریوش غریبی2*، آناهیتا رضایی3، مسعود قربانپور4* | ||
تاریخ دریافت: 09 بهمن 1395، تاریخ بازنگری: 04 اسفند 1403، تاریخ پذیرش: 09 بهمن 1395 | ||
چکیده | ||
مقدمه و هدف: بیماری پاستورلوز یکی از بیماری های تنفسی در دام ها می باشد که بیشتر در اثر پاستورلا مولتوسیدا ایجاد می شود و در گاو و گاومیش و پرندگان بیش از سایر دام ها واجد اهمیت است. این باکتری عامل ضرر-های اقتصادی در صنعت پرورش گاو گوشتی و بره می باشد . پاستورلا مولتوسیدا یک باکتری گرم منفی بوده که دارای طیف وسیعی ای از میزبان است و بیماری های ناشی از آن در تمام دنیا و تقریبا در تمام گونه های دامی بروز می کند.پاستورلا مولتوسیدا سروتیپ A از جمله فلور طبیعی دستگاه تنفس قدامی حیوانات است و به عنوان یک پاتوژن فرصت طلب نیز محسوب می شود . عصاره گیاه اکیناسه پورپوره آ صدها سال، از جمله داروهای پر مصرف در سرتاسر اروپا و آمریکای شمالی در درمان عفونت های بخش های قدامی دستگاه تنفس است این گیاه دارای اثرات ضدالتهابی و تقویت کننده سیستم ایمنی و اثرات احتمالی ضد باکتریایی می باشد. اثرات محرک آن بر سیستم ایمنی دارای سه مکانیسم شناخته شده شامل تحریک فیبروبلاست ها و بالا بردن فعالیت تنفسی، افزایش فعالیت و فعل و انفعالات لوکوسیت ها و افزایش فعالیت فاگوسیتی آنها است مهار سیکلواکسیژناز و 5 لیپواکسیژناز که توسط عصاره ی اکیناسه صورت می گیرد، نیز به عنوان اثر ضد التهابی این گیاه مطرح می باشد. با توجه به اثرات مختلف اکیناسه پورپوره آ و با توجه به اینکه اطلاعات کمی در مورد اثرات ضد باکتریایی این گیاه موجود می باشد در مطالعه حاضر اثرات احتمالی ضدباکتریایی و تعیین حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی(MBC) عصاره این گیاه بر روی باکتری پاستورلا مولتوسیدا سروتیپ A مورد در شرایط آزمایشگاهی مورد بررسی قرارگرفت. مواد و روش کار: گیاه اکیناسه پورپوره آ به صورت پودر از شرکت دارویی گل دارو در اصفهان خریداری گردید. پس از تهیه عصاره هیدروالکلی گیاه اکیناسه پورپوره آ و استریل کردن آن بوسیله فیلتر کردن،رقت های متوالی از عصاره در پلیت 96 خانه تهیه گردید. کشت لگاریتمی باکتری پاستورلا مولتوسیدا تیپ A معادل غلظت 5/0 مک فارلند نیز تهیه گردید و (MIC) و(MBC) عصاره هیدروالکلی عصاره به روش Micro broth dilution method تعیین گردید. نتایج و بحث: نتایج این تحقیق نشان داد که میزان MBC اکیناسه پورپورا برای پاستورلا مولتوسیدا تیپ A برابر 5/2 میلی گرم و MIC آن برابر 3125/0 میلی گرم به ازای هر میلی لیتر عصاره هیدروالکلی گیاه اکیناسه پورپوره آ می باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
اکیناسه پورپوره آ؛ پاستورلا مولتوسیدا تیپ A؛ حداقل غلظت ممانعت کننده(MIC)؛ حداقل غلظت باکتری کشی(MBC) | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 384 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 289 |