| تعداد نشریات | 21 |
| تعداد شمارهها | 663 |
| تعداد مقالات | 9,691 |
| تعداد مشاهده مقاله | 68,988,663 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 48,481,795 |
ارزیابی تأثیر عصاره آنغوزه بر افزایش رشد باکتر یهای پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم | ||
| تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
| مقاله 11، دوره 11، ویژه نامه شماره 3 دوازدهمین کنگره دامپزشکی ایران - شماره پیاپی 15، مرداد 1398، صفحه 84-84 اصل مقاله (486.24 K) | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.22075/jvlr.2018.3117 | ||
| نویسنده | ||
| - امیر سیاحی*1، عباس حسینی زاده قاسمی1، مسعود عمادی1، مصطفی کربنده1 | ||
| تاریخ دریافت: 12 شهریور 1397، تاریخ پذیرش: 12 شهریور 1397 | ||
| چکیده | ||
| مقدمه: فرآورده های پروبیوتیکی محصولاتی مفید برای سلامتی انسان ها هستند . سرعت رشد باکتری های پروبیوتیک در محیط های پایه فرآورده های تخمیری پایین است . در این پژوهش تأثیر عصاره آنغوزه به عنوان محرک رشد، بر قابلیت زیستی و سرعت تخمیر پروبیوتیک ها مورد مطالعه قرار گرفت. مواد و روش ها: جهت تعیین تأثیر دوزهای مختلف عصاره آنغوزه (0،2,4،6درصد) بر افزایش رشد باکتری های پروبیوتیکی در شیر و ماست در مرحله اول از باکتری لیوفیلیزه لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس به یک لیتر شیر کم چرب استریلیزه افزوده و به عنوان شاهد در نظر گرفته شد . در سه ظرف باقی مانده علاوه بر باکتری و شیر، مقدار 2، 4، 6 درصد عصاره آنغوزه نیز افزوده گردید . مرحله دوم تولید شیر بیفیدوباکتریوم بیفیدوم مشابه مرحله اول، مرحله سوم تولید ماست لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و مرحله چهارم تولید ماست بیفیدوباکتریوم بیفیدوم انجام گرفت.یافته ها: زمان ماندگاری محصولات در روزهای 10،5،1 و20 مورد ارزیابی قرار گرفت . با افزایش غلظت عصاره آنغوزه، افزایش رشد باکتری سریع تر و زمان برای رسیدن به اسیدیته مورد نظر کوتاه تر بود . هر چه میزان غلظت عصاره آنغوزه بیشتر شد سرعت رشد پروبیوتیک ها افزایش یافت و قوام ماست تولیدی بیشتر بود به طوری که ماست شاهد کم ترین قوام و ماست 6 درصد بیشترین قوام را داشت. نتیجه گیری: پیشرفت اسیدیته در ماست لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس سریع تر ولی مدت زمان ماندگاری آن کوتاه تر بود . ماست حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس نسبت به ماست بیفیدوباکتریوم بیفیدوم ترش تر بود. | ||
| کلیدواژهها | ||
| بیفیدوباکتریوم بیفیدوم؛ پروبیوتیک؛ عصاره آنغوزه؛ لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس | ||
| عنوان مقاله [English] | ||
| - | ||
| نویسندگان [English] | ||
| - - | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 652 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 794 |
||