
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 610 |
تعداد مقالات | 9,026 |
تعداد مشاهده مقاله | 67,082,736 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,656,160 |
ارزیابی تأثیر عصاره آنغوزه بر افزایش رشد باکتر یهای پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم بیفیدوم | ||
تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
مقاله 11، دوره 11، ویژه نامه شماره 3 دوازدهمین کنگره دامپزشکی ایران - شماره پیاپی 15، مرداد 1398، صفحه 84-84 اصل مقاله (486.24 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22075/jvlr.2018.3117 | ||
نویسنده | ||
- امیر سیاحی*1، عباس حسینی زاده قاسمی1، مسعود عمادی1، مصطفی کربنده1 | ||
تاریخ دریافت: 12 شهریور 1397، تاریخ پذیرش: 12 شهریور 1397 | ||
چکیده | ||
مقدمه: فرآورده های پروبیوتیکی محصولاتی مفید برای سلامتی انسان ها هستند . سرعت رشد باکتری های پروبیوتیک در محیط های پایه فرآورده های تخمیری پایین است . در این پژوهش تأثیر عصاره آنغوزه به عنوان محرک رشد، بر قابلیت زیستی و سرعت تخمیر پروبیوتیک ها مورد مطالعه قرار گرفت. مواد و روش ها: جهت تعیین تأثیر دوزهای مختلف عصاره آنغوزه (0،2,4،6درصد) بر افزایش رشد باکتری های پروبیوتیکی در شیر و ماست در مرحله اول از باکتری لیوفیلیزه لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس به یک لیتر شیر کم چرب استریلیزه افزوده و به عنوان شاهد در نظر گرفته شد . در سه ظرف باقی مانده علاوه بر باکتری و شیر، مقدار 2، 4، 6 درصد عصاره آنغوزه نیز افزوده گردید . مرحله دوم تولید شیر بیفیدوباکتریوم بیفیدوم مشابه مرحله اول، مرحله سوم تولید ماست لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و مرحله چهارم تولید ماست بیفیدوباکتریوم بیفیدوم انجام گرفت.یافته ها: زمان ماندگاری محصولات در روزهای 10،5،1 و20 مورد ارزیابی قرار گرفت . با افزایش غلظت عصاره آنغوزه، افزایش رشد باکتری سریع تر و زمان برای رسیدن به اسیدیته مورد نظر کوتاه تر بود . هر چه میزان غلظت عصاره آنغوزه بیشتر شد سرعت رشد پروبیوتیک ها افزایش یافت و قوام ماست تولیدی بیشتر بود به طوری که ماست شاهد کم ترین قوام و ماست 6 درصد بیشترین قوام را داشت. نتیجه گیری: پیشرفت اسیدیته در ماست لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس سریع تر ولی مدت زمان ماندگاری آن کوتاه تر بود . ماست حاوی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس نسبت به ماست بیفیدوباکتریوم بیفیدوم ترش تر بود. | ||
کلیدواژهها | ||
بیفیدوباکتریوم بیفیدوم؛ پروبیوتیک؛ عصاره آنغوزه؛ لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
نویسندگان [English] | ||
- - | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 575 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 709 |