| تعداد نشریات | 21 |
| تعداد شمارهها | 664 |
| تعداد مقالات | 9,694 |
| تعداد مشاهده مقاله | 69,028,799 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 48,497,514 |
بررسی آناتومیکی مغز ماهی اسکار (ASTRONOTUS OCELLATUS) | ||
| تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
| مقاله 90، دوره 10، ویژه نامه شماره 1 دوازدهمین کنگره دامپزشکی ایران - شماره پیاپی 14، شهریور 1397، صفحه 130-130 اصل مقاله (580.83 K) | ||
| شناسه دیجیتال (DOI): 10.22075/jvlr.2018.3220 | ||
| نویسنده | ||
| - رضا آقائی1، سینا جمالی*2،سید مجتبی حسینی کاکلکی2 | ||
| تاریخ دریافت: 01 شهریور 1397، تاریخ پذیرش: 01 شهریور 1397 | ||
| چکیده | ||
| مقدمه: ماهی اسکار به عنوان یکی از ماهیان زینتی آکواریومی آب شیرین و از خانواده سیچلاید های آمریکایی است. هماهنگی بخش های مختلف بدن تحت تاثیر دو سیستم عصبی و هورمونی است. ما در این مطالعه به بررسی ساختار های مغز ماهی اسکار به عنوان مرکز اصلی تنظیم فعالیت های عصبی می پردازیم. روش کار: تعداد 10 ماهی اسکار از یک مرکز ماهیان آکواریومی در تبریز خریداری شد. سپس سرها جدا شده و جمجمه با دقت برداشته می شود تا مغز از حفره مغزی خارج شود. مغز را در بافر فرمالین 4% به همراه CaCO3 قرار داده و پس از 24 ساعت نمونه ها را در الکل 70% قرار داده و با استفاده از یک لوپ به بررسی ساختار ها می پردازیم. بحث: مغز از 4 قسمت مغز جلویی، مغز رابط، مغز میانی، مغز کوچک و بصل النخاع تشکیل شده است. تلن سفالون مرکز حس بویایی است و در جلوی آن یک زوج مرکز بویایی اولیه وجود داردکه به آن پیاز بویایی می گویند. این ناحیه در قسمت خلفی متورم شده و لوب های بویایی را تشکیل می دهد.مغز کمی دراز و باریک است،کمی در قسمت میانی در کنار مزانسفالون و داین انسفالون عریض تر است. مغز تمامی حفره قدامی را پر می کند. پیاز بویایی در قسمت قدامی باریک و در انتها با افزایش حجم روبه روست. داین انسفالون بخوبی توسعه یافته و از اپی تالاموس و غده پینه آل تشکیل شده. کیاسمای بینایی از قسمت قدامی تا عقب حاشیه تلن سفالون کشیده شده است. بصل النخاع بصورت استوانه ای و پهن و قیفی شکل می باشد. | ||
| کلیدواژهها | ||
| ماهی اسکار؛ آناتومیکی؛ مغز | ||
| عنوان مقاله [English] | ||
| - | ||
| نویسندگان [English] | ||
| - - | ||
| مراجع | ||
|
| ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,081 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,012 |
||