
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 610 |
تعداد مقالات | 9,029 |
تعداد مشاهده مقاله | 67,082,922 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,656,375 |
ذرت و تنوع در فرآورده های جانبی | ||
تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
مقاله 95، دوره 10، ویژه نامه شماره 1 دوازدهمین کنگره دامپزشکی ایران - شماره پیاپی 14، شهریور 1397، صفحه 133-133 اصل مقاله (489.41 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22075/jvlr.2018.3225 | ||
نویسنده | ||
- مهسا طالب* 1، فاطمه کاشفی1 ، علی مهدوی2 | ||
تاریخ دریافت: 01 شهریور 1397، تاریخ پذیرش: 01 شهریور 1397 | ||
چکیده | ||
ذرت معمولاً به عنوان بخش ثابت خوراک حیوانات در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد. دانه ذرت:اصلی ترین منبع انرژی جیره های طیور میباشد(انرژی متابولیسمی= 3/12مگاکالری/کیلوگرم و پروتئین= %10). گلوتن ذرت: پس از جدا کردن نشاسته و سایر اجزا ذرت،پروتئین آبگیری شده ای بنام گلوتن بدست می آید. پروتئین و چربی آن به ترتیب حدود 60% و 3% است. این محصول یکی از بهترین منابع پروتئینی جهت افزودن به خوراک دام و طیور است. کنجاله گلوتن ذرت و خوراک گلوتن ذرت: از فرآورده های جانبی آسیاب مرطوب ذرت میباشند.کنجاله گلوتن و خوراک گلوتن ذرت به ترتیب حاوی 60 و 20% پروتئین خام میباشند. به دلیل اینکه ۵۵ درصد از پروتئین این ماده خوراکی ارزشمند از نوع عبوری میباشد،میتوان از آن در تغذیه گاوهای شیرده استفاده کرد. کنجاله جرم ذرت: در کارخانه روغن کشی پس از روغن گیری از جرم ذرت از طریق فشردن آن کنجاله ذرت باقی می ماند. این ماده حاوی حدود 20% نشاسته و 10 الی 14% چربی است. سبوس ذرت: حدود 22% نشاسته 4% چربی و 12% پروتئین تشکیل شده. گلوتن مایع:از دانه های ذرت با روش تبخیر و در شرایط خلاء به دست می آید.گلوتن مایع حاوی 1% چربی و بخش زیادی از پروتئین محلول در دانه ذرت است و بهترین روش استفاده از آن به صورت مایع میباشد. میتوان آن را با ملاس مخلوط کرد که در نتیجه محصول نهایی از انرژی، پروتئین و قند بالایی برخوردار خواهد بود. نتیجه:ذرت و فرآورده های جانبی آن از پرکاربرترین و با ارزش ترین اقلام جیره غذایی دام و طیور بوده که علاوه بر آنکه منبع غنی انرژی و در اکثر فرآورده ها غنی از پروتئین میباشد بدلیل داشتن حداقل 3% چربی در انواع محصولات میتواند ضرورت افزودن چربی به جیره را کاسته، از ایجاد گرد و غبار در جیره جلوگیری کرده و علاوه بر آن باعث کم شدن حرارت افزایشی میگردد. | ||
کلیدواژهها | ||
دانه ذرت؛ گلوتن ذرت؛ کنجاله گلوتن؛ خوراک گلوتن؛ جرم گلوتن | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
نویسندگان [English] | ||
- - | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 2,000 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,206 |