
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 632 |
تعداد مقالات | 9,260 |
تعداد مشاهده مقاله | 67,743,676 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,157,608 |
مراحل تهیه اسانس گیاه مرزنگوش و بررسی خواص ضدباکتریایی آن علیه اشریشیاکلای | ||
تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
مقاله 262، دوره 10، ویژه نامه شماره 1 دوازدهمین کنگره دامپزشکی ایران - شماره پیاپی 14، شهریور 1397، صفحه 218-218 اصل مقاله (672.23 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22075/jvlr.2018.3605 | ||
نویسنده | ||
امیر پیربرناتن* | ||
دانشجوی دکتری حرفه ایی دامپزشکی دانشگاه سمنان، سمنان، ایران | ||
تاریخ دریافت: 01 شهریور 1397، تاریخ پذیرش: 01 شهریور 1397 | ||
چکیده | ||
مقدمه: یکی از روشهای استخراج مواد موثره گیاهان اسانسگیری میباشد که جز روشهای تقطیری می باشد.عطرمایه یا اسانس، محلول یا عصاره الکلی همراه با روغن فرار است که مجموعه ای از اجزای ترپنی را دارا می باشد. مرزنگوش (مرزنجوش) با نام علمی (Origanum vulgare.L) گیاهی معطر از تیره نعناعیان (Lamiaceae)است و در مطالعات زیادی بر خاصیت آنتی باکتریال این گیاه تاکید شده که عمدتا مربوط به مونوترپن های آروماتیک مخصوصا کارواکرول و تیمول می باشد. روش کار: برای تهیه اسانس از سرشاخه ها به همراه گل استفاده شد.زمان جمع آوری گیاه انتهای فصل بهار بود. برای تهیه اسانس از دستگاه کلونجر استفاده شد، به این صورت که گیاه خشک شده را داخل بالن دستگاه کلونجر قرار دادیم و به مدت 2 ساعت عمل اسانس گیری به طول انجامید.سپس رقتهای متفاوتی از این اسانس تهیه شد، تا اثر ضدباکتریایی آن بر روی اشریشیاکلایهایی که توسط محیطهای کشت تفریقی به صورت خالص جداسازی شده بودند، بررسی شود. بحث ونتیجه گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که اسانس گیاه مرزنگوش اثر ممانعت کننده قوی بر روی اشریشیاکلای داشت و اغلب اشریشیاکلایهای جداشده در رقت 400 (چاهک سوم) از بین رفتند.با توجه به این مطالعه و پژوهش های قبلی به عمل آمده گیاه مرزنگوش به دلیل دارا بودن اجزا ترپنی مثل کارواکرول وتیمول می تواند به عنوان یک داروی آنتی باکتریال در آینده استفاده شود. | ||
کلیدواژهها | ||
مرزنگوش؛ اسانس؛ اشریشیاکلای | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
نویسندگان [English] | ||
- - | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 587 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 374 |