
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 610 |
تعداد مقالات | 9,028 |
تعداد مشاهده مقاله | 67,082,917 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,656,370 |
تعیین غلظت سرب در گوشت و کبد مرغ های فروخته شده در مرغ فروشی ها و سوپرمارکت ها استان کرمان | ||
تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
مقاله 269، دوره 10، ویژه نامه شماره 1 دوازدهمین کنگره دامپزشکی ایران - شماره پیاپی 14، شهریور 1397، صفحه 221-221 اصل مقاله (394.74 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22075/jvlr.2018.3612 | ||
نویسنده | ||
محسن قربیانی* | ||
رزیدنت بهداشت و بیماریهای طیور، گروه علوم درمانگاهی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران | ||
تاریخ دریافت: 01 شهریور 1397، تاریخ پذیرش: 01 شهریور 1397 | ||
چکیده | ||
مقدمه: با افزایش جمعیت در سالیان اخیر تقاضا برای مصرف محصولات گوشتی ازجمله مرغ روند افزایشی داشته است. یکی از این محصولات فراورده گوشت و احشا مرغ است که در مرحله فرایند و تولید میتوانند به فلزات آلوده شود و هدف از این پایاننامه بررسی میزان سرب در بافت کبد و گوشت مرغ مصرفی در سطح فروشگاه مرغ فروشی بوده است. روش کار: تعداد 50 نمونه (سینه مرغ 25 نمونه و کبد 22 نمونه) تولید در مزارع مختلف پرورشی طیور از عرضهکنندگان مواد پروتئینی نواحی مختلف استان در مدت 2 ماه خریداری گردیده. نمونههای در کنار یخ درون یونولیت در اسرع وقت به آزمایشگاه ارسال شد. مقدار سرب به روش طیفسنجی نوری بهوسیله جذب اتمی اندازهگیری شد. بحث و نتیجهگیری: یافتهها نشان داد که میانگین غلظت سرب در گوشت و کبد مرغ ppm 0.01 است. در نمونههای اخذشده همه نمونهها درگیر بوده. در گوشت مرغ بیشترین مقدار سرب 0.4428 و کمترین 0.1434 و در کبد بیشترین مقدار سرب 0.5286 و کمترین مقدار 0.2408 نشان دادهشده است. غلظت فلز سرب در گوشت و کبد مرغهای مصرفی بیشازحد استاندارد مجاز میباشد که خطرات بهداشتی را متوجه مصرفکنندگان میکند. | ||
کلیدواژهها | ||
سرب؛ ارزیابی؛ گوشت مرغ؛ کبد مرغ | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
نویسندگان [English] | ||
- - | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 251 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 142 |