
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 610 |
تعداد مقالات | 9,029 |
تعداد مشاهده مقاله | 67,082,943 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,656,400 |
بررسی ویژگی های فیزیکو شیمیایی شیر خام شتر در شهر سمنان | ||
تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
مقاله 295، دوره 10، ویژه نامه شماره 1 دوازدهمین کنگره دامپزشکی ایران - شماره پیاپی 14، شهریور 1397، صفحه 235-235 اصل مقاله (492.37 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22075/jvlr.2018.3716 | ||
نویسنده | ||
فرشته عرب* | ||
1. دانش آموخته دانشکده دامپزشکی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران | ||
تاریخ دریافت: 01 شهریور 1397، تاریخ پذیرش: 01 شهریور 1397 | ||
چکیده | ||
چکیده: شیر شتر یکی از منابع مهم تغذیهای از نظر پروتئین، ویتامین و مواد معدنی میباشد که برای سلامتی مفید و حائز اهمیت است. هدف از انجام این مطالعه بررسی ویژگیهای فیزیکوشیمیایی شیر شتر میباشد. در این مطالعه تعداد 24 نمونه شیر شتر از یکی از دامداریهای شهر سمنان در طول یک ماه به صورت تصادفی و با دستکش استریل به میزان 100 میلیلیتر در ظروف استریل دربدار جمع آوری گردید و در شرایط استریل در کنار یخ به آزمایشگاه بهداشت مواد غذایی منتقل شد و در کمتر از 12 ساعت، آزمایشات مورد نظر بر روی آنها صورت گرفت. آزمایشات شیمیایی شامل اندازه گیری اسیدیته ، pH، خاکستر، نمک، چربی و پروتئین است که طبق استانداردهای AOAC انجام شد. آنالیز نمونه های شیر خام شتر نشان داد که اسیدیته (درصد اسید لاکتیک) شیرشتر به طور میانگین 16 درجه دورنیک بوده است. همچنین pH نمونههای اخذ شده در محدودهای بین 6 تا 6/6 متغیر بوده است. میانگین درصد پروتئین 2%، چربی 3%، مواد معدنی 2% و نمک 5/1% در نمونههای شیر اندازهگیری شدند. | ||
کلیدواژهها | ||
شیر شتر؛ ترکیبات شیمیایی؛ سمنان | ||
عنوان مقاله [English] | ||
- | ||
نویسندگان [English] | ||
- - | ||
- | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 947 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 335 |