
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 610 |
تعداد مقالات | 9,028 |
تعداد مشاهده مقاله | 67,082,915 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,656,369 |
استخراج آنتوسیانین گیلاس با استفاده از رزین آمبرلیت XAD-7 | ||
شیمى کاربردى روز | ||
مقاله 4، دوره 8، شماره 28، آذر 1392، صفحه 33-41 اصل مقاله (597.27 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22075/chem.2017.649 | ||
نویسندگان | ||
منصور جهانگیری* 1؛ خسرو رستمی2؛ حسین ثابتی فرد3؛ مبینا علیمحمدی3 | ||
1دانشگاه سمنان | ||
2پژوهشکده بیوتکنولوژی، سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران | ||
3دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز، دانشگاه سمنان | ||
تاریخ دریافت: 26 دی 1395، تاریخ بازنگری: 04 اسفند 1403، تاریخ پذیرش: 26 دی 1395 | ||
چکیده | ||
رنگدانههای طبیعی موجود در میوهجات با نام آنتوسیانین شناخته شده هستند. این رنگدانههای طبیعی از بهترین ترکیبات رنگی برای استفاده در صنایع مواد غذایی به شمار میآیند. در این مقاله، استخراج رنگدانه گیلاس (آنتوسیانین) با استفاده از رزین آمبرلیت XAD-7 مورد تحقیق قرار گرفته است. آمبرلیت XAD-7 به دلیل نداشتن گروههای باردار و مشبک، تخلخل بالا، شرایط بسیار عالی برای فرآیند جداسازی آنتوسیانین را دارا می-باشد. در این تحقیق ابتدا فرآیند جذب آنتوسیانین روی رزین آمبرلیت بررسی شد و بدنبال آن، فرآیند واجذب با محلول متانول اسیدی صورت گرفت. نتایج آزمایشگاهی نشان داد که حدود 90% از ترکیبات آنتوسیانین در این فرآیند استخراج گردید. همچنین از دو مدل لانگمویر و فروندلیچ برای فرآیند جذب آنتوسیانین روی رزین استفاده گردید. نتایج حاصل نشان داد که مدل لانگمویر به خوبی فرآیند جذب آنتوسیانین میوه گیلاس روی رزین آمبرلیت را تصدیق مینماید. | ||
کلیدواژهها | ||
آنتوسیانین گیلاس؛ فرآیند استخراج؛ رزین آمبرلیت XAD-7؛ مدل لانگمویر و فروندلیچ | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Extraction of Cherryâs Anthocyanin using Amberlite XAD-7 Resin | ||
نویسندگان [English] | ||
Mansour Jahangiri1؛ Khosro Rostami2؛ Hossain Sabetifard3؛ Mobina Alimohammady3 | ||
چکیده [English] | ||
Anthocyanin is known as natural pigments of fruits. These pigments are among the best natural pigments to be used in food industry. In this study, the method for extraction of cherryâs pigment (Anthocyanin) using an Amberlite XAD-7 resin is discussed. Amberlite XAD-7 has got an excellent condition for extraction of Anthocyanin due to its lack of charged groups and great porosity. After completion of adsorption process of Anthocyanin on Amberlite resin, desorption process was performed by acidic methanol which was able to extract about 90 percent of Anthocyanin compounds. Furthermore, Langmuir and Freundlich isotherms were applied for explanation of Anthocyanin adsorption which finally indicated that Langmuir model has a better consistency | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Cherry’s Anthocyanin, extraction, Amberlite XAD-7 Resin, Langmuir and Freundlich Models | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,752 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 698 |