
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 610 |
تعداد مقالات | 9,026 |
تعداد مشاهده مقاله | 67,082,747 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,656,164 |
بررسی امکان باکتریزدایی از لاشه طیور به وسیله گاز ازون | ||
تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
مقاله 3، دوره 2، شماره 1 - شماره پیاپی 3، خرداد 1389، صفحه 31-41 اصل مقاله (785.17 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22075/jvlr.2017.807 | ||
نویسندگان | ||
سیاوش مکتبی* ؛ روجر پارتون | ||
تاریخ دریافت: 09 بهمن 1395، تاریخ بازنگری: 04 اسفند 1403، تاریخ پذیرش: 09 بهمن 1395 | ||
چکیده | ||
خلاصه: ازون یک اکسید کننده قوی است که تاکنون به طرز وسیعی جهت ضدعفونی آب آشامیدنی و فاضلاب مورد استفاده قرار گرفته است. این گاز به دلیل اثرات سریع و فوری، ارزان بودن و نیز به عنوان یک روش غیر حرارتی میتواند در صنایع غذایی جهت ضد عفونی آب، انواع مواد غذایی، سطوح و یا سایر تجهیزات و وسایل موجود در کارخانههای غذایی به کار گرفته شود. در این مطالعه به طور جداگانه سوسپانسیونی از استافیلوکوک ارئوس، لیستریا مونوسیتوژنز، سالمونلا تیفی موریوم، اشرشیا کولی و کمپیلوباکتر ژژونی تهیه و 100 میکرولیتر از آن ها بر روی محیط کشت به صورت سطحی کشت گردید و یا 10 میکرولیتر روی قطعاتی از پوست جدا شده مرغ قرار گرفته و درون محفظهای با گاز ازون تیمار شدند. 15 دقیقه ازون تراپی محیطهای کشت باعث log 3.8 – 3.6 کاهش در تعداد باکتریهای گرم منفی و log 3.3 – 2.9 موجب کاهش در تعداد باکتریهای گرم مثبت گردید. اثرات گاز ازون بر روی باکتریها هنگام آزمایش بر روی پوست مرغ، کاهش چشمگیری داشت. پس از 15 دقیقه ازون تراپی حدود log 1 کاهش در تعداد کلیه باکتریها مشاهده گردید. کمپیلو باکتر ژژونی نسبت به سایر باکتریهای مورد آزمایش، حساسترین باکتری نسبت به گاز ازون بود. گرچه این گاز، برخی اثرات منفی روی چربیهای غیر اشباع دارد ولی با توجه به تأثیر خوب گاز ازون در کنترل میکروارگانیسم ها، میتوان از این گاز در صنایع غذایی جهت استریل نمودن تجهیزات، کارتنهای بستهبندی، انواع مواد غذایی جامد و مایع بلاخص میوهها و سبزیها بهره گرفت؛ اما لازم است از دوزهای کمتر جهت مواد غذایی چرب استفاده کرد. در این رابطه بهرهگیری از روشهای ترکیبی ازون با سایر روشهای فیزیکی و یا شیمیایی میتواند مفید باشد. | ||
کلیدواژهها | ||
ازون؛ طیور؛ باکتری؛ ضدعفونی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Investigation of feasibility of bacterial decontamination of chicken carcasses by Ozone | ||
چکیده [English] | ||
 Abstract:  Ozone gas (O3) is a powerful oxidizing agent. Ozone has been widely used for disinfection of drinking water and wastewater. Microbial decontamination by Ozone is fast, simple, cheep and as a non-thermal technique could be used in food industries for decontamination of water, solid or liquid foods, equipment or other places. In this study ozone was used to destroy S. aureus, E. coli, L. monocytogenes, S. typhymorium and C. jejuni on agar plates and chicken skin. 10 or 100 µl of the bacterial suspension was separately placed on chicken skin or agar plates and the samples were treated with ozone (6.6 mg/min) in a chamber for 5, 10 and 15 minutes. Colonies count were made before and after treatment. After 15 minutes ozonation of plate samples, about 2.9-3.3 Log reduction for Gram positive bacteria and 3.6-3.8 Log reduction for Gram negative bacteria were measured. The effect of ozone on chicken skin was significantly reduced when about l Log reduction on bacteria population on chicken skin for all strains was observed. Campylobacter jejuni was the most sensitive bacterium to ozone. Although ozone may have some adverse effects on fatty products but the techniques is effective and a wide range of liquid and solid foodstuffs such as fruits, vegetables and other equipments could be disinfected by ozone in the food industries. For fatty foods a combination of ozone treatment with other technique(s) should be used in order to reduce the dose of ozone. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Ozone, Chicken, Bacteria, Decontamination | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 794 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,275 |