
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 610 |
تعداد مقالات | 9,029 |
تعداد مشاهده مقاله | 67,082,935 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,656,390 |
بررسی اثرات نحوه بسته بندی وکیوم (پلی ونیلیدن کلراید) بر روی تغییرات امگا 3 وامگا 6 در فیله ماهی سفید دریای خزر | ||
تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
مقاله 36، دوره 4، شماره 1 - شماره پیاپی 7، شهریور 1391، صفحه 56-56 اصل مقاله (186.36 K) | ||
نویسندگان | ||
رضا کاظم پور1*،اسماعیل محمدی فرد2،نرگس میر سعید قاضی2* ؛ شهرام عظیمی2 ،محسن صادق بیگی2 | ||
تاریخ دریافت: 09 بهمن 1395، تاریخ بازنگری: 04 اسفند 1403، تاریخ پذیرش: 09 بهمن 1395 | ||
چکیده | ||
مقدمه و هدف :ازاین بررسی مشاهده تغییرات امگا 3 و امگا 6 در فیله ماهی سفید دریای خزر بوده که در سرد خانه 30- به مدت 180روز نگهداری شده بود بوده است. مواد و روش کار : برای این بررسی تعداد 10 عدد ماهی سفید صید شده از دریای خزر در کنار یخ به قسمت بسته بندی انتقال داده شد. پس از آن که ماهی ها به صورت فیله های 100 گرمی در آمده نیمی از فیله ها به وسیله کیسه های پلاستیک فریزر بسته بندی شده نیمی دیگر به وسیله دستگاه بسته بندی تحت خلا با استفاده از نایلون جنس PVDC با ضخامت 170 میکرون بسته بندی شدند. نمونه ها در روز 0ودر روز 180 مورد برسی تغیرات امگا 3و امگا 6 در هر دو گروه شاهد و کنترل در آزمایشگاه تخصصی دانه های روغنی به وسیله دستگاه Gas Choromatograh از روش (Solan Stanly(1957 قرار گرفتند. نتایج و بحث : نتایج آزمایشات حاکی از آن بودکه مجموع امگا 6 از 18.21درصد در ماهی تازه به 14.85درصد در نمونه شاهد (0.05>P) و 16.43درصددر نمونه وکیوم در پایان دوره 180 روزه نگهداری رسیده است.اما بین نمونه شاهد و وکیوم اختلاف معنی داری مشاهده نشد.مجموع امگا 3در زمان صفر از 16.7درصد به 6.87 درصد در پایان دوره 180 روزه در نمونه شاهد (0.05>P)ودر نمونه وکیوم 10.94درصد در پایان دوره رسیده(0.05 | ||
کلیدواژهها | ||
بسته بندی وکیوم (پلی ونیلیدن کلراید)؛ امگا 3؛ امگا 6؛ ماهی سفید | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 603 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 170 |