
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 610 |
تعداد مقالات | 9,027 |
تعداد مشاهده مقاله | 67,082,805 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,656,333 |
مدیریت ایمنی و بهداشت در آزمایشگاه ها | ||
تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
مقاله 46، دوره 4، شماره 1 - شماره پیاپی 7، شهریور 1391، صفحه 61-61 اصل مقاله (196.06 K) | ||
نویسنده | ||
سعیده سیف هاشمی1*، مهندس فاطمه کاشانی2* | ||
تاریخ دریافت: 09 بهمن 1395، تاریخ بازنگری: 04 اسفند 1403، تاریخ پذیرش: 09 بهمن 1395 | ||
چکیده | ||
در جامعه امروز بهداشت و ایمنی کار یکی از سرفصل های مهم علوم می باشد. یکی از محیطهای کار که حوادث و خطرات در آن بیشتر رخ می دهد آزمایشگاه ها می باشند. خطرات ناشی از عوامل شیمیایی، بیولوژیکی و فیزیکی در محیط کار نظیر آزمایشگاه ها، بیماری ها و حوادثی مانند مرگ و میر حاصل از تنفس گازها و سموم، انفجار، بریدگی ها، پارگی ها، حساسیت ها، صدمات چشمی حاصل از تماس مواد شیمیایی، آتش سوزی، سرطان و همچنین آلودگی های عفونی که می تواند توسط میکروارگانیسم ها مانند باکتری ها، ویروس ها، قارچ ها، انگل ها و ... به انسان منتقل گردد، می باشد. مسائل ایمنی و بهداشتی مربوط به کار آزمایشگاهی توسط سازمان های بسیاری مورد تجدید نظر قرار گرفته است و نیاز به کاربرد و اقبال بیشتر از بهداشت صنعتی در آزمایشگاه ها یادآوری شده است. با این وجود مخاطرات همیشه برای کارکنان آزمایشگاه آشکار نیست. غفلت درباره تدابیر ایمنی و بهداشتی می تواند نتایج جدی در بر داشته باشد. یک سیاست ایمنی وقتی موفق خواهد بود که ترتیب ایجاد، ادامه و اجرای آن توسط یک مدیر مسئول و دارای قدرت کافی مورد حمایت قرار گیرد، و مسئولیت او از مرحله طراحی آزمایشگاه و نصب وسایل شروع شود. در این مقاله سعی گردیده است مهمترین عوامل خطر در آزمایشگاه ها ناشی از طراحی نابجای ساختمان و انبار آزمایشگاه، خطرات فیزیکی، خطرات شیمیایی و خطرات بیولوژیک و راهکارهای کاهش آنها بررسی و ارائه گردد. خطرات فیزیکی نظیر خطرات حرارتی، خطرات ناشی از سر و صدا، خطرات ناشی از فشار، خطرات ناشی از اشعه، خطرات الکتریکی و خطرات ناشی از گازها می باشند. همچنین مواد شیمیایی با توجه به خواص شیمیایی، فیزیکی، بیولوژیک، مقدار و زمان تاثیرگذاریشان دارای خطراتی هستند که باید مورد توجه قرار گیرد. هدف از کنترل خطرات بیولوژیک نیز مهار عوامل عفونتزایی است که به نوعی به کارکنان و محیط آسیب می رسانند. | ||
کلیدواژهها | ||
مدیریت؛ ایمنی؛ آزمایشگاه | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 758 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 729 |