| تعداد نشریات | 21 |
| تعداد شمارهها | 663 |
| تعداد مقالات | 9,692 |
| تعداد مشاهده مقاله | 69,022,298 |
| تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 48,496,295 |
بررسی شستشوی پوسته ی تخم مرغ در نفوذ سالمونلا به سفیده و زرده، در دمای 4 درجه سانتی گراد | ||
| تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
| مقاله 56، دوره 4، شماره 1 - شماره پیاپی 7، شهریور 1391، صفحه 66-66 اصل مقاله (177.68 K) | ||
| نویسنده | ||
| رضا حکیمی آلنی1، آرام شریفی2، سارا براتی3* | ||
| تاریخ دریافت: 09 بهمن 1395، تاریخ بازنگری: 10 آبان 1404، تاریخ پذیرش: 09 بهمن 1395 | ||
| چکیده | ||
| مقدمه و هدف: سالمونلا یکی از منابع مهم بیماریهای منتقله ازغذا به انسان در اکثر نقاط دنیا می باشد،که موجب گاستروآنتریت خفیف تاسپتی سمی کشنده درانسان می شود. گوشت و تخم پرندگان وفرآورده های آنها همیشه به عنوان منابع اصلی سالمونلا درمسمومیت های غذایی انسان مطرح بوده اند. .هدف بررسی و مقایسه نفوذ باکتری در دو گروه از تخم مرغ های شسته و نشسته بود که میزان آلودگی در زرده و سفیده هر دو گروه از تخم مرغ ها از طریق نمونه برداری و انجام کشت بر روی محیط مغذی(TSA) و اختصاصی سالمونلا (SSA)مورد ارزیابی قرار گرفت. مواد و روش کار: ابتدا سالمونلا در محیط TSBکشت داده شد و از کشت 24 ساعته ی آن رقت های سری تهیه گردید. سپس 20 عدد تخم مرغ نگه داری شده در یخچال به 2 گروه ده تایی تقسیم شدند، که پوسته یک گروه با اتانول و آب مقطر شستشو داده شده و گروه دیگر شسته نشدند و در ادامه هر دو گروه با رقت 107 عدد باکتری در هر میلی لیتر، آغشته شدند. سپس تخم مرغ ها به مدت 10 روز در دمای 4 درجه یخچال و در مکان مرطوب نگهداری شدند. بعد از 10 روز سفیده و زرده هر گروه به طور جداگانه برای شمارش باکتری بر روی TSAکشت داده شدند. نتایج و بحث: همانطور که انتظار می رفت ورود باکتری سالمونلا به داخل تخم مرغ در نمونه های شسته شده بیشتر از تخم مرغ های نشسته بود. و همچنین درصد آلودگی سفیده در هر دو رقت از درصد آلودگی زرده بیشتر بود. | ||
| کلیدواژهها | ||
| سالمونلا؛ تخم مرغ؛ نفوذ باکتری | ||
|
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,363 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 429 |
||