
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 610 |
تعداد مقالات | 9,027 |
تعداد مشاهده مقاله | 67,082,797 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,656,277 |
طراحی فیلم خوراکی ضد میکروبی بر پایه پکتینات کلسیم حاوی اسانس و عصاره آبی فلفل قرمز | ||
تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
دوره 15، شماره 2 - شماره پیاپی 24، مهر 1402، صفحه 191-201 اصل مقاله (1.12 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22075/jvlr.2024.34506.1117 | ||
نویسندگان | ||
نجمه رضایی1؛ علی میثاقی* 2؛ ابوالفضل کامکار3؛ اشکان جبلی جوان4؛ حسامالدین اکبرین5 | ||
1گروه بهداشت مواد غذایی، دانشگاه تهران، دانشکده دامپزشکی ، تهران، ایران | ||
2دانشجو دکتری تخصصی گروه بهداشت مواد غذایی، دانشگاه تهران، دانشکده دامپزشکی، تهران، ایران | ||
3استاد گروه بهداشت مواد غذایی، دانشگاه تهران، دانشکده دامپزشکی ، تهران، ایران | ||
4سمنان | ||
5دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی، دانشگاه تهران، دانشکده دامپزشکی ، تهران، ایران | ||
تاریخ دریافت: 31 اردیبهشت 1402، تاریخ بازنگری: 17 تیر 1402، تاریخ پذیرش: 20 اسفند 1402 | ||
چکیده | ||
فیلمهای خوراکی به عنوان حامل ترکیبات آنتیاکسیدانی و ضدمیکروبی به ایفای نقش میپردازند. اسانس روغنی و عصاره آبی فلفل قرمز که تحت عنوان ترکیبات ضدمیکروبی در سیستمهای غذایی به شمار میروند، میتوانند در ماتریکس فیلم خوراکی گنجانده شوند. در این مطالعه اثر ضدمیکروبی فیلم خوراکی پکتینات کلسیم حاوی اسانس و عصاره فلفل قرمز بر چهار گونـه از مهمترین بـاکتریهای پاتوژن غذازاد شـامل اسـتافیلوکوکوس اورئـوس، لیستریا مونوسیتوژنز، اشرشیاکلی (O157;H7) و سالمونلا انتریتیدیس با روش دیسکهای انتشاری مورد بررسی قرار گرفت. از فیلمهای تولید شده بر پایه پکتینات کلسیم حاوی غلظتهای 5/0 و 1 درصد از اسانس و غلظت 2 درصد عصاره آبی فلفل قرمز، دیسکهـایی بـه قطـر 9 میلیمتر تهیه و در شرایط استریل روی محیط مغز و قلب (BHI)از قبل کشت داده شده، قرار گرفتند. قطر هالههای تشکیل شده به عنوان شاخص میزان فعالیـت ضدمیکروبی فیلمها در نظر گرفته شد. محاسبات آماری با استفاده از نرم افزار Sigma Plot انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که فیلمهای طراحی شده بهطور مؤثر علیه پاتوژنهای مورد آزمایش عمل کردند و کامپوزیتهای حاوی اسانس روغنی فلفل قرمز در هر دو غلظت ظرفیت مناسبی برای محدود کردن رشد باکتریهای بیماریزای مواد غذایی از خود به نمایش گذاشتند. تنهـا فـیلم حـاوی 5/0 درصـد اسانس روی پاتوژن سالمونلا انتریتیدیس هیچ هاله عدم رشدی تشکیل نداد یا به عبارتی هیچگونه اثر بازدارندگی در این غلظت نداشـت. همچنین اضافه شدن عصاره آبی فلفل قرمز به فیلمهای حاوی اسانس روغنی، ویژگیهای ضد باکتریایی فیلمها را تقویت کرد. نتایج حاصل نشان میدهد که اسانس روغنی و عصاره آبی فلفل قرمز میتواند بـه عنـوان یـک نگهدارنده طبیعی در ترکیب فیلم خوراکی پکتینات کلسیم جهت بستهبندی مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد. | ||
کلیدواژهها | ||
پکتینات کلسیم؛ فیلم بستهبندی؛ ضدمیکروبی؛ مواد غذایی؛ ترکیب زیست فعال | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Designing an antimicrobial edible film based on calcium pectinate containing essential oil and aqueous extract of red pepper | ||
نویسندگان [English] | ||
Najmeh REZAEE1؛ Ali Misaghi2؛ Aboulfazl Kamkar3؛ Ashkan jebellija4؛ Hesamedin Akbarin5 | ||
1Department of Food Hygiene and Qualty Control, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tehran, Tehran, Ira | ||
2Ph.D. student, Department of Food Hygiene, University of Tehran, Faculty of Veterinary Medicine, Tehran, Iran. | ||
3Department of Food Hygiene, University of Tehran, Faculty of Veterinary Medicine, Tehran, Iran. | ||
4Semnan | ||
5Department of Food Hygiene, University of Tehran, Faculty of Veterinary Medicine, Tehran, Iran. | ||
چکیده [English] | ||
Edible films have gained significant attention as carriers of antioxidant and antimicrobial compounds. Essential oils and aqueous extracts of red pepper, known for their antimicrobial properties in food systems, can be incorporated into the matrix of edible films. This study aimed to investigate the antimicrobial activity of calcium pectinate edible films containing essential oil and aqueous extract of red pepper against four major foodborne pathogenic bacteria, including Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes, Escherichia coli (O157:H7), and Salmonella enteritidis, using the disc diffusion method. Disks with a diameter of 9 mm were prepared from calcium pectinate-based films containing 0.5% and 1% essential oil and 2% aqueous extract of red pepper and placed under sterile conditions on pre-inoculated BHI agar plates. The diameter of the inhibition zones was considered as an indicator of the antimicrobial activity of the films. Statistical analysis was performed using Sigma Plot software. The results demonstrated that the designed films effectively inhibited the tested pathogens. Composites containing red pepper essential oil exhibited a remarkable ability to restrict the growth of foodborne pathogenic bacteria at both concentrations. However, the film containing only 0.5% essential oil did not form an inhibition zone against Salmonella enteritidis, indicating no inhibitory effect at this concentration. Additionally, the addition of aqueous extract of red pepper further enhanced the antibacterial properties of the essential oil-containing films. These findings suggest that essential oil and aqueous extract of red pepper can be employed as natural preservatives in calcium pectinate edible films for food packaging applications. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Calcium Pectinate, Packaging Film, Antimicrobial, Food, Bioactive Compound | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 86 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 77 |