
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 610 |
تعداد مقالات | 9,027 |
تعداد مشاهده مقاله | 67,082,783 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,656,232 |
جستجوی ژنومی توکسوپلاسما گوندی در نمونه های شیر گوسفند جمع آوری شده از منطقه سیستان به روش PCR | ||
تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
دوره 16، شماره 1 - شماره پیاپی 25، فروردین 1403، صفحه 39-45 اصل مقاله (407.44 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22075/jvlr.2024.34730.1122 | ||
نویسندگان | ||
شهین راشکی1؛ مریم گنجعلی* 2؛ محمد محبی3 | ||
1دانش آموخته کارشناسی ارشد انگل شناسی ، دانشکده دامپزشکی ، دانشگاه زابل | ||
2گروه پاتوبیولوژی،بخش انگل شناسی دانشکده دامپزشکی ،دانشگاه زابل | ||
3کارشناس آزمایشگاه ، دانشکده دامپزشکی ، دانشگاه زابل | ||
تاریخ دریافت: 01 اردیبهشت 1403، تاریخ بازنگری: 11 تیر 1403، تاریخ پذیرش: 18 شهریور 1403 | ||
چکیده | ||
توکسوپلاسموز یک بیماری شایع در انسان و بسیاری از گونههای دیگر حیوانات خونگرم است. در بین حیوانات، گوسفند و بز بیشتر به توکسوپلاسما گوندی مبتلا میشوند. انسان از راههای مختلف در معرض آلودگی به انگل قرار میگیرد، توکسوپلاسموزیس معمولا از طریق مصرف گوشت خام یا نیم پز حیواناتی که آلوده به کیست توکسوپلاسما هستند، شیر غیر پاستوریزه، تماس با گربه آلوده و یا آب و غذای آلوده به اووسیست گربه، به انسان منتقل میشود. اگر مادری در هنگام بارداری برای اولین بار مبتلا به توکسوپلاسموز شود احتمال دارد جنین نیز مبتلا شود. با توجه به اهمیت بسیار زیاد توکسوپلاسموزیس به عنوان یک عامل احتمالی منتقله از طریق شیر، هدف از مطالعه حاضر بررسی مولکولی میزان شیوع توکسوپلاسما گوندی در نمونه های شیر گوسفندان جمع آوری شده از منطقه سیستان است. در این پژوهش از روش واکنش زنجیرهای پلیمراز (PCR) برای تشخیص DNA توکسوپلاسما گوندی با بررسی ژن B1 در شیر گوسفند استفاده شد. در مطالعه حاضر تعداد 90 نمونه شیر خام گوسفند از مناطق مختلف سیستان، در آزمایشگاه مورد ارزیابی قرار گرفتند. به این ترتیب که استخراج DNA از نمونهها انجام و ردیابی انگل با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز صورت گرفت. نتایج این مطالعه نشان داد که 2 نمونه(2/2 درصد) آلوده به توکسوپلاسما گوندی بود. وجودDNA توکسوپلاسما گوندی در شیر گوسفند احتمال انتقال این انگل را از طریق مصرف شیر خام افزایش میدهد، لذا سالم سازی شیر قبل از مصرف، جهت کاهش احتمال ابتلا به توکسوپلاسماگوندی امری کاملاً ضروری به نظر میرسد. | ||
کلیدواژهها | ||
توکسوپلاسما گوندی؛ شیر؛ سیستان و پی سی آر | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Genomic investigation of Toxoplasma gondii in sheep milk collected from Sistan region by PCR method | ||
نویسندگان [English] | ||
shahin rashki1؛ maryam ganjali2؛ Mohammad Mohebbi3 | ||
1Graduated student of parasitology , Faculty of Veterinary Medicine, University of Zabol, Zabol, Iran | ||
2Department of Pathobiology, Faculty of Veterinary Medicine, University of Zabol, Zabol, Iran | ||
3Laboratory expert, Faculty of Veterinary Medicine, University of Zabol, Zabol, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Toxoplasmosis is a common disease in humans and other animals. Among animals, sheep and goats are more infected with Toxoplasma gondii. Humans can be infected with in various ways; Toxoplasmosis is usually transmitted to humans through consumption of raw or undercooked meat infected with Toxoplasma cysts, unpasteurized milk, contact with infected cats, or water and food contaminated with cat oocysts. If a person is exposed to toxoplasmosis in the first pregnancy, there is a possibility that the fetus will also be infected. Considering the great importance of Toxoplasma gondii as a possible agent transmitted through milk, the aim of this study is molecular investigation of toxoplasmosis in sheep milk samples collected from Sistan region. In this research, the polymerase chain reaction (PCR) method was used to detect Toxoplasma gondii DNA by examining the B1 gene in sheep milk. In the present study, 90 raw sheep milk from different regions were evaluated in the laboratory.In this way, the DNA extracted from the samples and the parasite was tracked using the polymerase chain reaction. The results of this study showed that 2 samples (2.2%) were infected with Toxoplasma gondii. The presence of Toxoplasma gondii DNA in sheep's milk increases the possibility of transmission of this parasite through consumption of raw milk. Therefore, proper pre-consumption of milk is recommended to reduce the possibility of toxoplasma gondii. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Toxoplasma gondii, Milk, Sistan, PCR | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 148 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 77 |