
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 610 |
تعداد مقالات | 9,027 |
تعداد مشاهده مقاله | 67,082,816 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,656,334 |
دفاع آنتی اکسیدان خون وتنظیمات هماتولوژیک ماهیان قزل آلای متراکم و نا متراکم تغذیه شده با جیره های با سطوح متغییر آنتی اکسیدان ,ویتامین و HUFA | ||
تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
مقاله 121، دوره 4، شماره 1 - شماره پیاپی 7، شهریور 1391، صفحه 99-99 اصل مقاله (197.98 K) | ||
نویسنده | ||
وحید پارسائی1*،وحید دیانت پور2، سارا آهنی3* | ||
تاریخ دریافت: 09 بهمن 1395، تاریخ بازنگری: 04 اسفند 1403، تاریخ پذیرش: 09 بهمن 1395 | ||
چکیده | ||
مقدمه و هدف: پارامترهای هماتولوژیک ,فعالیت چند آنزیم آنتی اکسیدان و ﭘﺮاکسیداسیون ﭼﺮﺑﯽ از RBC ارزیابی شدند والگوی ایزوآنزیم ﺳﻮﭘﺮاﻛﺴﻴﺪ دﻳﺴﻤﻮﺗﺎز (SOD ) بروش Non-Denaturing PAGE تعیین گردید. مواد و روش کار: قزل آلا ها در گروه های متراکم و غیرمتراکم با جیر های تجربی واجد دو سطح متفاوت ویتامین E (جیرهmg/kg 275.6 و25.6) ویتامین C (جیرهmg/kg 1000 و0) و HUFA (جیره:g/kg 30.5 و12.5 Highly Unsaturated Fatty Acids) مشتمل بر گروه های −E−HUFA, −E+HUFA, +E−HUFA, +E+HUFA, −C+E+HUFA تغذیه شدند. نتایج و بحث: در گروه های متراکم پاسخ هماتولوژیک به استرس تراکم با افزایش هموگلوبین و شمار RBC نمود پیدا کرد و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان مستقیما بواسطه میزان HUFA جیره متاثر گردید. گروه های نامتراکم تغذیه شده با جیره +HUFA در مقایسه با ماهیانی از همین گروه که با-HUFA تغذیه شده بودند فعالیت SOD بالاتری نشان دادند. در گروهای غیر متراکم تنها یک ایزوآنزیم CuZn-SOD تعیین گردید در حالیکه در گروه های متراکم تنوع بیشتری نشان داد و بالغ بر 5 ایزوآنزیم بدست آمد. فعالیتG6PDH در گروه ماهیان غیرمتراکم -E+HUFA در مقایسه با دیگر ماهیان افزایش نشان می دهد. پراکسیداسیون چربی در ماهیانی که جیره -E+HUFA دریافت کردند بسته به تراکم ماهی ها بطور مشهودی افزایش نشان داد. داده ها رابطه منفی بین پراکسیداسیون لیپید و هماتوکریت یا هموگلوبین که از ناپایدار شدن اریتروسیتی منتج می شود را تائید می نمایند. نامتعادل بودن محتوای ویتامین E وHUAF جیره میتواند افزایش استرس اکسیداتیو را بدنبال بیاورد و آشفتگی های هماتولوژیک ایجاد کند که سلامت ماهیان قزل آلا را در معرض خطر جدی قرار می دهد. | ||
کلیدواژهها | ||
قزل آلا؛ آنتی اکسیدان؛ جیره؛ هماتولوژی؛ ویتامین | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 602 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 243 |