تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 603 |
تعداد مقالات | 8,910 |
تعداد مشاهده مقاله | 66,852,324 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,449,663 |
اندازهگیری ولتامتری ترشیو-بوتیل هیدروکینون در نمونه های غذایی با استفاده از خمیر کربن اصلاح شده با نانوذرات طلا و مایع یونی به عنوان سنسور | ||
شیمى کاربردى روز | ||
مقاله 20، دوره 15، شماره 55، تیر 1399، صفحه 289-298 اصل مقاله (928.57 K) | ||
نوع مقاله: مقاله علمی پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22075/chem.2020.18273.1673 | ||
نویسندگان | ||
عاطفه محمدیان؛ محمود ابراهیمی* | ||
گروه شیمی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران | ||
تاریخ دریافت: 25 تیر 1398، تاریخ بازنگری: 31 شهریور 1398، تاریخ پذیرش: 11 تیر 1399 | ||
چکیده | ||
اندازه گیری الکتروشیمیایی ترشیو-بوتیل هیدروکینون در سطح الکترود خمیر کربن اصلاح شده با نانوذرات طلا و مایع یونی 1-متیل-3-اکتیل ایمیدازولنیم تترافلوروبورات مورد بررسی قرار گرفت. نانوذرات طلا با استفاده از عصاره گیاه گزنه و روش بیوسنتز تهیه شده و با استفاده از روش میکروسکوپ الکترونی عبوری مورد انالیز قرار گرفت. الکترود اصلاح شده فرایند اکسایش ترشیو-بوتیل هیدروکینون به عنوان یک آنتی اکسیدانت غذایی را تسریع کرده است. در شرایط بهینه و در سطح سنسور طراحی شده، گستره خطی 0/5 نانومولار تا 450 میکرومولار با حدتشخیص 0/1 نانومولار برای اندازه گیری ترشیو بوتیل هیدروکینون گزارش شد. سنسور طراحی شده برای آنالیز ترشیو-بوتیل هیدروکینون در نمونه های غذایی با موفقیت به کار گرفته شد. | ||
کلیدواژهها | ||
ترشیو-بوتیل هیدروکینون؛ نانوذره طلا؛ بیوسنتز؛ حسگر الکتروشیمیایی؛ 1-متیل-3-اکتیل ایمیدازولنیم تترافلوروبورات | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Voltammetric determination of tert-Butylhydroquinone in food samples using carbon paste electrode modified with Au nanoparticle and ionic liquid | ||
نویسندگان [English] | ||
Atefe Mohammadian؛ Mahmoud Ebrahimi | ||
Department of Chemistry, Mashhad Branch, Islamic Azad University, Mashhad, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Abstract Electrochemical determination of tert-Butylhydroquinone was investigated at surface of carbon paste electrode modified with Au nanoparticle and 1-methyl-3-octylimidazolium tetrafluoroborate as sensor. The Au nanoparticle was biosynthesized by Nettles extract and its morphological structure was characterized by TEM method. The modified electrode (carbon paste electrode modified with Au nanoparticle and 1-methyl-3-octylimidazolium tetrafluoroborate) accelerated the oxidation reaction of tert-Butylhydroquinone as food antioxidant. In the optimum condition, the linear dynamic range 5.0 nM-450µM with detection limit 1.0 nM was obtained for determination of tert-Butylhydroquinone. The fabricated sensor of was successfully used for analysis of tert-Butylhydroquinone in food samples. Keywords: tert-Butylhydroquinone, Au nanoparticle, Biosynthesis, Electrochemical sensor, 1-methyl-3-octylimidazolium tetrafluoroborate | ||
کلیدواژهها [English] | ||
tert-Butylhydroquinone, Au nanoparticle, Biosynthesis, Electrochemical sensor, 1-methyl-3-octylimidazolium tetrafluoroborate | ||
مراجع | ||
[1] F. Karimi, A.F. Shojaei, K. Tabatabaeian, S. Shakeri, Journal of Molecular Liquids 242 (2017) 685
[2] H. Karimi-Maleh, M.R. Ganjali, P. Norouzi, A. Bananezhad, Materials Science and Engineering: C 73 (2017) 472.
[3] D.R. Thevenot, K. Toth, R.A. Durst, G.S. Wilson, Pure Appl. Chem. 71 (12) (1999) 2333.
[4] R. Pour, H. Ali, M. Behpour, M. Keshavarz, J. Nanostructures 6 (3) (2016) 235.
[5] H. Karimi-Maleh, A.L. Sanati, V.K. Gupta, M. Yoosefian, M. Asif, A. Bahari, Sensors and Actuators B: Chemical 204 (2014) 647.
[6] M.L. Yola, V.K. Gupta, Tanju Eren, A.E. Şen, N. Atar, Electrochimica Acta 120 (2014) 204.
[7] A.K. Jain, V.K. Gupta, B.B. Sahoo, L.P. Singh, Analytical Proceedings including Analytical Communications 2 (1995) 99
[8] S. Cheraghi, M.A. Taher, H. Karimi-Maleh, J. Food Compos. Anal. 62 (2017) 254.
[9] P. Prieto, M. Pineda, M. Aguilar, Analytical Biochemistry, 269 (1999) 337.
[10] H. Yin, Y. Zhou, X. Meng, T. Tang, S. Ai, L. Zhu, Food Chemistry, 127 (2011) 1348.
[11] R. Schuster, Journal of Chromatography B: Biomedical Sciences and Applications 431 (1988) 271.
[12] B.F. Kenney, Journal of Chromatography A 546 (1991) 423.
[13] D. Citak, M. Tuzen, Food and Chemical Toxicology, 48 (2010) 1399.
[14] O. Akyıldırım, F. Kardaş, M. Beytur, H. Yüksek, N. Atar, M.L. Yola, J. Mol. Liq. 243 (2017) 677.
[15] F. Tahernejad-Javazmi, M. Shabani-Nooshabadi, H. Karimi-Maleh, Composites Part B 172 (2019) 666.
[16] R. Emamian, M. Ebrahimi, H. Karimi-Maleh, Journal of The Electrochemical Society, 165 (2018) B762.
[17] M. Bijad, H. Karimi-Maleh, M.A. Khalilzadeh, Food Anal. Methods 6 (2013) 1639. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 289 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 213 |