
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 660 |
تعداد مقالات | 9,678 |
تعداد مشاهده مقاله | 68,835,801 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 48,360,800 |
ارزیابی فلور قارچی خوراک دام و سنجش غلظت آفلاتوکسین M1 در شیرگاوداریهای سنتی استان چهارمحال و بختیاری | ||
تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
دوره 14، شماره 2 - شماره پیاپی 22، اسفند 1401، صفحه 111-120 اصل مقاله (902.94 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22075/jvlr.2023.27861.1055 | ||
نویسنده | ||
یاسر رحیمیان* | ||
گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد،شهرکرد،ایران. | ||
تاریخ دریافت: 29 تیر 1401، تاریخ بازنگری: 16 آذر 1401، تاریخ پذیرش: 28 آذر 1401 | ||
چکیده | ||
این پژوهش که به منظور بررسی فلور قارچی خوراک دام مصرفی و غلظت آفلاتوکسین M1 در شیر تولید شده گاو داری های سنتی استان چهارمحال و بختیاری صورت گرفت، از ابتدای سال 1399 تا ابتدای سال1400 ( به مدت یکسال) از نمونههای خوراک دام مصرفی سالانه در هر فصل چهار نوبت در دوازده گاوداری شیری سنتی با تعداد دام بالای 15 راس، واقع در نقاط مختلف شهرستان شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری به صورت تصادفی نمونهبرداری انجام گرفت. جداسازی، کشت و تشخیص قارچ های موجود در خوراک و همچنین غلظت آفلاتوکسین موجود در شیر تولیدی به منظور بررسی ارتباط بین ترکیب خوراک دام، کپک و آفلاتوکسین M1 در شیر گاو با استفاده از روش الایزا مورد سنجش و اندازه گیری قرار گرفت. نتایج این مطالعه نشان داد موادتشکیل دهندة خوراک دام شامل ذرت، کنجاله پنبه دانه و کلزا، مکمل های غذایی، جو، سبوس گندم، نان خشک، پودر چربی و یونجه حاوی عوامل آلودگی و کپک های آسپرژیلوس فلاووس،کلاوانتوس و ریزوفوس استولونیفر بودند. همچنین نتایج این مطالعه نشان داد آفلاتوکسین M1 در شیر تمامی دامداری های تحت مطالعه در طی دوره آزمایش وجود داشت. نتایج آنالیزهای آماری صورت گرفته بر روی داده های خوراک دام و آفلاتوکسین وجود ضریب همبستگی قوی بین کنجاله کلزا و سویا با کپک های آسپرژیلوس در خوراک دام و آلودگی شیر به آفلاتوکسین را تأیید نمود. به صورت کلی با توجه به نتایج این تحقیق، کنترل آلودگی خوراک دام به کپکها و قارچ ها، بهترین روش برای جلوگیری از آلودگی شیر و فرآوردههای آن به آفلاتوکسینها است که نقش مهمی را در بهبود سلامت جامعه ایفاء مینماید. | ||
کلیدواژهها | ||
آفلاتوکسین؛ آسپرژیلوس؛ خوراک؛ شیر؛ گاوداری سنتی؛ استان چهارمحال و بختیاری | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Evaluation of the fungal flora of animal feed and aflatoxin M1 Concentration in the milk of traditional cattle farms of Chaharmahal and Bakhtiari province | ||
نویسندگان [English] | ||
Yaser Rahimian | ||
Department of Animal Sciences, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran | ||
چکیده [English] | ||
In this study, the purpose of the study was to investigate the fungal flora of animal feed and the Concentration of aflatoxin M1 in the milk produced by traditional cattle ranches in Shahre-kord city, Chaharmahal and Bakhtiari province. For this purpose, since spring 2019 to spring 2020 (During one year), samples of animal feed consumed annually by twelve traditional dairy farms with the number of animals above 15 heads, located in different parts of Shahre-Kord city, the capital of Chaharmahal and Bakhtiari province, were randomly sampled. Isolation, cultivation and detection of fungi in the feed as well as the amount of aflatoxin in the produced milk in order to investigate the relationship between the composition of animal feed, mold and aflatoxin M1 in cow's milk was measured and measured using the ELISA method. The results of this study showed that the ingredients of animal feed include corn, cottonseed meal and rapeseed meal, nutritional supplements, barley, wheat bran, dry bread, fat powder and alfalfa containing contamination factors and molds of Aspergillus flavus, Clavanthos and Rhizophos stolonifer. In addition, the results of this study showed the presence of aflatoxin M1 in the milk of all farms under study during the test period. The results of statistical analysis on animal feed and aflatoxin data confirmed the existence of a strong correlation coefficient between rapeseed and soybean meal with Aspergillus molds in animal feed and milk contamination with aflatoxin. In general, according to the results of this research, it seems that controlling the contamination of animal feed with mold and fungi is the best method to prevent the contamination of milk and its products with aflatoxins, which plays an important role in improving the health of society. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Aflatoxin M1, Aspergillus, Feed, Milk, Dairy farms, Chaharmahal and Bakhtiari province | ||
مراجع | ||
ارسالی عبدالعظیم، بهاالدین بیگی فائقه، قاسمی رضا.1388. انتقال آفلاتوکسین از خوراک دام به شیر دام و شیر پاستوریزه در شهر شیراز و حومه. مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد.17،3(66) 175-183. رنجبر، سمیرا، نوری، میترا، نظری، راضیه.1389. بررسی آفلاتوکسین شیر و رابطه آن با فلور قارچی خوراک دام مصرفی در استان مرکزی. نشریه سلول و بافت. 1(1):9-18. قاسمی پناهی، بابک، ارفعی آخوله، اکبر. مقدم, غلامعلی، لطفی. ایرج، ارجمند، حسن. 1396.مسمومیت با آفلاتوکسین در یکی از گاوداری های صنعتی استان آذربایجان شرقی. مجله دامپزشکی ایران.13(1):109-117. قانعیان، محمد تقی، جعفری، عباسعلی، جمشیدی، سارا، احرامپوش، محمد حسن، مومنی، حبیبه، جمشیدی، امید،قوه، محمد علی.1394. برسی میزان و نوع آلودگی قارچی خوراک دام درگاوداری های شیری شهر یزد. پژوهشهای علوم دامی ایران.7 (4): 422-427. نظری، افشین، نوروزی حسین، موحدی محمد، خاکساریان مجتبی.1386. میزان سم آفلاتوکسینM1 در شیرهای گاو محلی و پاستوریزه شهرستان خرم آباد به روش HPLC. مجله علمی پژوهشی یافته. ۹ (۳) :۴۹-۵۷. نوروزی،حسین، کاظمی، علی.1393.بررسی میزان آفلاتوکسینM1 در شیرهای تازه خام و پاستوریزه گاو در استان خوزستان. مجله علمی پزشکی جندی شاپور.(3): 327-333. مروی.علی، طبیبی. مریم، یزدان ستاد. سجاد، نادری. محمد علی، خالدی. منصور، پورشهبازی. غلامرضا و محمودی کوهی،احمد.1397. بررسی آلودگی خوراک دام و طیور با گونههای قارچی آسپرژیلوس تولیدکنندهی آفلاتوکسین، تحقیقات دامپزشکی و فرآوردههای بیولوژیک. 31(3) :36-43. Adams RS, Kenneth BK, Virginia AI, Lawrence JH, Gregory WR. 1993.Mold and mycotoxin problems in Livestock feeding. College of Agricultural Science. Penn State University Das. p: 125. Berghofer, L. K., A. D. Hocking., D. Miskelly., and E. Jansson. 2003. Microbiology of wheat and flour milling in Australia. International Journal of Food Microbiology, 85 (1): 137-149. Ersali, A., R. Ghasemi., and F. B. A. Baigi. 2008. Transmission of aflatoxins from Animal Feeds to Raw and Pasteurized Milk in Shiraz City and its Suburbs. Journal of Shaheed Sadoughi University of Medical Sciences and Health Services, 17 (3): 175-183. Jamali Emam Ghedis, N., and M. M. Moeini. 2010. Aflatoxin contamination occurrence in milk and feed in Kermanshah dairy farms by ElISA technique. Veterinary Journal ,Pajouhesh and Sazandegi, 87: 25-31. Kan, C., and G. Meijer. 2007. The risk of contamination of food with toxic substances present in animal feed. Animal feed science and technology, 133 (1): 84-108. Rahimi, E., A. R. Kargar., and F. Zamani. 2008. Assessment of aflatoxin B levels in animal feed of dairy farms in Chaharmahal and Bakhtiari. Pajouhesh and Sazandegi,79: 66-71. Nazari, a., h. Noroozi., m. Movahedi., and m. Khaksarian. 2007. Measurement of Aflatoxin M1 in Raw and Pasteurized. Yafteh, 9(3): 49-57. Thompson, C., and S. E. Henke. 2000. Effect of climate and type of storage container on aflatoxin production in corn and its associated risks to wildlife species. Journal of Wildlife Diseases, 36 (1): 172-179. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 250 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 252 |