تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 603 |
تعداد مقالات | 8,910 |
تعداد مشاهده مقاله | 66,851,686 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,449,239 |
اثر سطوح مختلف اسید سیتریک، اسید پروپیونیک و باکتری باسیلوس سابتیلیس بر تولید آفلاتوکسین از قارچ آسپرژیلوس فلاووس | ||
تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
مقاله 9، دوره 4، شماره 2 - شماره پیاپی 8، آذر 1391، صفحه 325-330 اصل مقاله (485.16 K) | ||
نویسندگان | ||
امید فانی مکی* ؛ نظر افضلی؛ آرش امیدی؛ مجتبی فروزان مهر؛ حمید رضا محمدی | ||
تاریخ دریافت: 09 بهمن 1395، تاریخ بازنگری: 26 دی 1403، تاریخ پذیرش: 09 بهمن 1395 | ||
چکیده | ||
خلاصه آفلاتوکسین به عنوان یکی از خطرناکترین توکسینهای قارچی برای انسان و دام محسوب میشود. آلودگی محصولات کشاورزی به آفلاتوکسین، سبب زیان اقتصادی در کشاورزی، صنایع غذایی و دامی میشود. در مطالعه حاضر، اثر غلظتهای مختلف اسید سیتریک، اسید پروپیونیک و جدایه BsP4 باکتری باسیلوس سابتیلیس بر تولید سم آفلاتوکسین ب1 از قارچ آسپرژیلوس فلاووس مورد بررسی قرار گرفت. پنج تیمار غلظتی (صفر، 5/0، 75/0، 1 و 25/1 درصد حاوی ترکیبات مورد نظر)، در چهار تکرار جهت مقایسه میزان تولید آفلاتوکسین استفاده گردید. غلظتهای مورد نظر از این ترکیبات تهیه و به محیطهای کشت سیب زمینی – دکستروز - آگار (PDA) اضافه شدند. پس از گذشت 21 روز قارچهای تولید شده بر روی محیطهای کشت PDA به فلاسکهای حاوی برنج جهت تولید سم آفلاتوکسین منتقل گردیدند. به غلظتهای مورد مطالعه حاوی هر کدام از ترکیبات مورد نظر 4 عدد فلاسک اختصاص داده شد، (20 عدد فلاسک به ازاء هر ترکیب). میزان سم آفلاتوکسین ب1 تولید شده مربوط به هر یک از گروههای اشاره شده، توسط روش کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) اندازهگیری گردید. کمترین بازده تولید سم آفلاتوکسین ( ppm1/2) متعلق به غلظت 25/1 میلیلیتر از جدایه BsP4 باکتری باسیلوس سابتیلیس بود (05/ 0 >P) . همچنین بیشترین بازده تولید سم در تیمار پایه مشاهده گردید ( ppm 60/8). در نتیجه به ترتیب با افزایش غلظت اسید سیتریک، اسید پروپیونیک و جدایه BsP4 باکتری باسیلوس سابتیلیس میزان تولید سم آفلاتوکسین به کمترین میزان ممکن میرسد . | ||
کلیدواژهها | ||
آفلاتوکسین ب1؛ آسپرژیلوس فلاووس؛ اسید سیتریک؛ اسید پروپیونیک؛ باسیلوس سابتیلیس | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effect of different levels of Citric acid, Propionic acid, and Bacillus subtilis on the production of Aflatoxin from Aspergillus flavus | ||
چکیده [English] | ||
AbstractAflatoxin is considered as one of the most dangerous fungal toxins for human and animals. Crops contaminated with aflatoxin, causing economic losses in agriculture, food and livestock industries. In the present study, the effect of different concentrations of citric acid, propionic acid, and BsP4 strain of Bacillus subtilis on production of aflatoxin B1 by Aspergillus flavus was evaluated. Five treatment concentrations (0, 0.5, 0.75, 1 and 1.25 percent of compounds), in four replications were used to compare the production of aflatoxin. Appropriate concentration of the compounds were prepared and added to the PDA culture medium (Potato dextrose agar). After 21 days, the produced fungi on the PDA environment culture media were transmitted to rice containing flasks. Four flasks allocated to each studied concentration (20 flasks per each compound). The amount of aflatoxin B1 produced by each of the mentioned groups was measured by thin layer chromatography (TLC). The lowest yield of aflatoxin production (1.2 ppm) was extracted from strain BsP4 of Bacillus subtilis in 1.25 percent concentration. The highest toxin production was observed in the basal treatment (60.8 ppm). The study found that along with increasing in the concentration of citric acid, propionic acid, and BsP4 strain of Bacillus subtilis, the production rate of aflatoxin is diminished to lowest possible rate. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Aflatoxin B1, Aspergillus flavus, Citric acid, Propionic Acid, Bacillus subtilis | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 1,079 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 728 |