تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 593 |
تعداد مقالات | 8,812 |
تعداد مشاهده مقاله | 66,759,790 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 7,325,238 |
بررسی باکتری شناختی بستنی های سنتی در مراکز تولید و توزیع شهرستان رشت در بهار سال 1388 | ||
تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
مقاله 6، دوره 2، شماره 2 - شماره پیاپی 4، شهریور 1389، صفحه 141-150 اصل مقاله (716.8 K) | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22075/jvlr.2017.817 | ||
نویسندگان | ||
آراسب دباغ مقدم* ؛ سکینه مدد جیرهنده؛ حسام الدین اکبرین؛ نسطونا قنبری سقرلو | ||
تاریخ دریافت: 09 بهمن 1395، تاریخ بازنگری: 07 دی 1403، تاریخ پذیرش: 09 بهمن 1395 | ||
چکیده | ||
خلاصه: تولید بستنیهای غیر پاستوریزه تحت عنوان بستنی سنتی در ایران بسیار رایج بوده و مصرف این فرآورده در ماههای گرم سال طرفداران زیادی بویژه در بین کودکان و نوجوانان دارد. به منظور بررسی میزان آلودگی های باکتریایی این فراورده ها در مراکز تولید و توزیع شهرستان رشت، کلیه این واحدها از نظر شاخصهای بهداشتی مورد ارزیابی قرار گرفته و از هر واحد صنفی 1 تا 2 نمونه بستنی (بسته به تنوع تولید) نمونهبرداری (جمعاً 120 نمونه) شده و جهت انجام آزمایشهای میکروبی، تحت شرایط استاندارد به آزمایشگاه کنترل بهداشتی مواد غذایی شهرستان رشت ارسال گردید. نتایج آزمایشها نشان داد که تعداد 74 نمونه (3/38 درصد) از بستنیهای آزمایش شده از نظر شمارش باکتریهای هوازی و تعداد 61 نمونه ( 8/50 درصد) آنها از نظر شمارش کلی فرمها بیش از حد مجاز (استاندارد) بودهاند. همچنین تعداد 12 نمونه (10درصد) از نمونههای بستنی آزمایش شده آلوده به اشرشیا کلی و تعداد 7 نمونه (9/5 درصد) از آنها از نظر آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس مثبت بودهاند. در میان واحدهای صنفی مورد بررسی، تعداد 24 نمونه (9/36درصد) عدم رعایت بهداشت لوازم کار و تعداد 27 نمونه (5/41درصد) عدم رعایت بهداشت فردی را نشان دادند. بین وجود آلودگی در بستنیهای سنتی و عدم رعایت معیارهای بهداشت فردی، بهداشت ساختمان و بهداشت لوازم کار در مراکز تولید و توزیع بستنی سنتی ارتباط معنیدار از نظر آماری برقرار گردید. با توجه به نتایج به دست آمده، وضعیت بهداشتی بستنیهای سنتی شهرستان رشت و اماکن تولید و توزیع آنها مناسب ارزیابی نمیگردد لذا رعایت موارد بهداشتی پیشنهاد میشود | ||
کلیدواژهها | ||
بستنی سنتی؛ آلودگی میکروبی؛ مراکز تولید و توزیع مواد غذایی؛ رشت؛ ایران | ||
عنوان مقاله [English] | ||
A bacteriological survey on traditional ice creams in retailers of Rasht (Guilan province, North of Iran) in spring of 2009 | ||
چکیده [English] | ||
 Abstract:  Traditional ice cream is a favorite food in Iran especially among the children and youngsters. This survey is made to determine the bacterial contamination of traditional ice creams in Rasht city of Guilan province of Iran. Hence one or two samples were collected (total samples of 120) from each ice cream retailer and sent to the laboratory for microbiological exams according to Iranâs Standard Organization. Results indicated that 74 samples (38.3 %) had total count and 61 samples (50.8 %) had Coliforms more than standards. 12 samples (10%) of ice creams were contaminated with Escherichia coli and 7 samples (5.9%) were contaminated with Staphylococcus aureus. 27 retailers (37%) had poor personal hygiene, 24 retailers (35%) had poor instrumental hygiene and 21 retailers (35%) had poor constructive hygiene. There was a statistical relation between poor hygiene of retailers and contamination of traditional ice creams. In conclusion, the hygienic properties of traditional ice creams and retailers were not suitable. It is recommended that the hygienic inspection of these retailers is necessary. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Traditional ice creams, Microbial contamination, Food retailers, Rasht, Iran | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 968 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 3,415 |