
تعداد نشریات | 21 |
تعداد شمارهها | 660 |
تعداد مقالات | 9,678 |
تعداد مشاهده مقاله | 68,838,284 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 48,365,987 |
تاثیر ترکیب تجاری عصارههای آویشنباغی و ختمی و اثر همافزایی با آنتیبیوتیک اریترومایسین بر جمعیت میکروبی بافت کبد و طحال جوجههای گوشتی درگیر با سالمونلا تیفیموریوم | ||
تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی | ||
دوره 14، شماره 1 - شماره پیاپی 21، فروردین 1401، صفحه 43-55 اصل مقاله (1.22 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22075/jvlr.2023.31822.1074 | ||
نویسندگان | ||
زهرا داودی1؛ حمید استاجی* 2؛ سیدحسامالدین عمادیچاشمی3؛ سحر غفاریخلیق4 | ||
1دانشآموخته کارشناسی ارشد گروه زیست فناوری میکروبی، دانشکده دانشکده فناوریهای نوین، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران | ||
2دانشکده دامپزشکی دانشگاه سمنان | ||
3استادیار گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه سمنان، سمنان، ایران | ||
4استادیار گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه سمنان، سمنان، ایران | ||
تاریخ دریافت: 08 فروردین 1401، تاریخ بازنگری: 28 خرداد 1401، تاریخ پذیرش: 17 شهریور 1401 | ||
چکیده | ||
مقدمه: سالمونلاتیفیموریوم یکی از بیماریزاترین سالمونلاها بوده که منجر به آلودگی در انسان، دام و طیور میشوند. استفاده بیش از حد از آنتیبیوتیکها در جهت کاهش عوارض و از بین بردن باکتریها در دوزهای مختلف، منجر به ایجاد مقاومت میشود. بنابراین استفاده از ترکیبات ضدمیکروبی بدون عوارض جانبی، امری مهم تلقی میشود. هدف: پژوهش حاضر به منظور بررسی اثر ضدمیکروبی ترکیب دو عصاره آویشنباغی و ختمی و همافزایی این ماده با اریترومایسین بر عفونت سالمونلاتیفیموریوم، انجام گرفت. روشکار: بدین منظور، از 40 قطعه جوجه یک روزه نژاد رأس 308 در چهار گروه، استفاده گردید. تیمارهای آزمایشی شامل کنترل منفی، درمان با آنتیبیوتیک، درمان با تیماسینپلاس و درمان با آنتیبیوتیک و تیماسینپلاس بود. پس از القای عفونت، در روزهای چهار و دوازده، بعد از مرگ با ترحم، بافت کبد و طحال جداسازی و مورد آزمایش، قرار گرفت. نتایج: نتایج حاصل از شمارش کلنی اثبات کرد، شربت تیماسینپلاس دارای اثر ضدمیکروبی بر روی باکتری سالمونلاتیفیموریوم است. بیشترین میزان باکتری مختص گروه کنترل و کمترین مقدار مربوط به گروه درمان با آنتیبیوتیک و تیماسینپلاس، بود؛ همچنین مشخص شد شربت تجاری تیماسینپلاس عملکردی مشابه با آنتیبیوتیک دارد و بهصورت همافزایی با آنتیبیوتیک در کاهش جمعیت باکتری موثر میباشد. نتیجهگیری نهایی: بهتر است در زمان بروز عفونت ناشی از سالمونلا تیفیموریوم، به جای استفاده از مواد شیمیایی، از داروی گیاهی تیماسینپلاس استفاده نمود. | ||
کلیدواژهها | ||
سالمونلا تیفیموریوم؛ مقاومت آنتیبیوتیکی؛ شربت تیماسینپلاس®؛ آویشنباغی؛ ختمی | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effect of the commercial combination of Thymus vulgaris and Althea officinalis extracts and the synergistic effect of the antibiotic erythromycin on the microbial population of the liver and spleen of broilers infected with Salmonella typhimurium | ||
نویسندگان [English] | ||
Zahra Davoodi1؛ Hamid Staji2؛ Hesameddin Emadi Chashmi3؛ Sahar Ghaffari Khaligh4 | ||
1Master's student, Department of Microbial Biotechnology, Faculty of New Technology, Semnan University, Semnan, Iran | ||
2Semnan university | ||
3Assistant professor, Department of Clinical Sciences, Faculty of Veterinary Medicine, Semnan University, Semnan, Iran | ||
4Assistant professor, Department of Pathobiology, Faculty of Veterinary Medicine, Semnan University, Semnan, Iran. | ||
چکیده [English] | ||
Background: Salmonella typhimurium is one of the most pathogenic salmonellas that lead to infection in humans, livestock and poultry. Excessive use of antibiotics in order to reduce complications and destroy bacteria in different doses leads to the development of resistance. Therefore, the use of antimicrobial compounds without side effects is considered important. Objective: The present study was conducted to investigate the antimicrobial effect of the combination of two extracts of Thymusvulgaris and Altheaofficinalis and the synergism of this substance with erythromycin on Salmonella typhimurium infection. Materials: For this purpose, 40-day-old chicks of Ras 308 breed were used in four groups. Experimental treatments included negative control, treatment with antibiotics, treatment with TymasinPlus syrup and treatment with antibiotic and TymasinPlus. After induction of infection, on days four and twelve, after death by pity, liver and spleen tissues were isolated and tested. Results: The results of colony counting proved that TymasinPlus syrup has an antimicrobial effect on Salmonella typhimurium bacteria. The highest number of bacteria was specific to the control group and the lowest amount was related to the group treated with antibiotics and TymasinPlus; It was also found that TymasinPlus commercial syrup has the same function as antibiotics and is effective in reducing the bacterial population synergistically with antibiotics. Conclusion: It is better to use the herbal medicine TymasinPlus instead of using chemicals when the infection caused by Salmonella typhimurium occurs. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Salmonella typhimurium, Antibiotic Resistance, Tymasin Plus® Syrup, Thymus vulgaris, ALthea officinalis | ||
مراجع | ||
بایگان, عباس, صفائیان, شیلا, شاهین فر, خوشخو, ژ. (2020). بررسی اثر آنتی باکتریالی اسانس گیاه کاکوتی کوهی منطقه خراسان شمالی روی باکتری گرم منفی سالمونلا تیفی موریوم در محیط in vitro. مجله علوم و صنایع غذایی ایران, 19(130), 355–370.
جهانتیغ, بیگمی, محکمی, س. (2020). بررسی اثرات ضد میکروبی عصارههای گیاهان دارویی کهورک (Prosopis farcta L.) و تاتوره (Datura stramonium L.) روی سالمونلا تیفیموریوم (Salmonella typhimurium) جدا شده از طیور در شهرستان زابل. فصلنامه کیفیت و ماندگاری تولیدات کشاورزی و مواد غذایی, 1(6), 36–45.
Aelenei P, Rimbu CM, Guguianu E, Dimitriu G, Aprotosoaie AC, Brebu M, Horhogea CE, M. A. (2019). Coriander essential oil and linalool–interactions with antibiotics against Gram‐positive and Gram‐negative bacteria. Letters in applied microbiology, 68(2), 156–164.
Akermi S, Smaoui S, Fourati M, Elhadef K, Chaari M, Chakchouk Mtibaa A, M. L. (2022). In-Depth Study of Thymus vulgaris Essential Oil: Towards Understanding the Antibacterial Target Mechanism and Toxicological and Pharmacological Aspects. BioMed Research International, 5(8).
Álvarez-Ordóñez A, Begley M, Prieto M, Messens W, López M, Bernardo A, H. C. (2011). Salmonella spp. survival strategies within the host gastrointestinal tract. Microbiology, 157(12), 3268–81.
Amenu D. (2016). Antimicrobial activity of medicinal plant extracts and their synergistic effect on some selected pathogens. American Journal of Ethnomedicine, 1(1), 18–29.
Amsden GW. (2005). Anti-inflammatory effects of macrolides--an underappreciated benefit in the treatment of community-acquired respiratory tract infections and chronic inflammatory pulmonary conditions? J Antimicrob Chemother, 55(1), 10–21.
Arab M, Arab N, Kahrizi D, E. A. (2021). Evaluating Antibacterial Effects of Alcoholic Extracts and Essential Oil of Althaea officinalis Against Two Types of Gram-positive and Gram-negative Bacteria (Bacillus cereus and Klebsiella pneumonia). Journal of Medicinal plants and By-product, 1, 107–115.
Asadi S, Nayeri Fasaei B, Zahraei Salehi T, Yahya Rayat R, S. N. (2023). Evaluation of the Antibacterial Effect of Carvacrol Alone and in Combination with the Antibiotic Cefixime Against Escherichia coli O157:H7. Journal of Veterinary Research, 78(1), 67–76.
Ashoori A, B. A. (2017). Comparison the effect of two herbal extracts, Propolis, Antibiotic and Coccidiostat on Immune System, Blood Parameters and Performance of Broiler Chickens Challenged with E. coli. Animal Production, 19(3), 685–696.
Ayrle H, Mevissen M, Kaske M, Nathues H, Gruetzner N, Melzig M, W. M. (2016). Medicinal plants–prophylactic and therapeutic options for gastrointestinal and respiratory diseases in calves and piglets? A systematic review. BMC veterinary research, 12, 1–31.
Balasubramanian D, López-Pérez M, Grant TA, Ogbunugafor CB, A.-M. S. (2022). Molecular mechanisms and drivers of pathogen emergence. Trends in Microbiology, 30(9), 898–911. Bustamante E, Guijarro E, García-Diego FJ, Balasch S, Hospitaler A, T. A. (2012). Multisensor system for isotemporal measurements to assess indoor climatic conditions in poultry farms. Sensors, 12(5), 5752–5774.
Eng SK, Pusparajah P, Ab Mutalib NS, Ser HL, Chan KG, L. L. (2015). Salmonella: a review on pathogenesis, epidemiology and antibiotic resistance. Frontiers in Life Science, 8(3), 284–293.
Eshraghi SS, Amin GH, F. S. (2009). Study of antibacterial and phytochemical properties of 12 herb extracts against pathogenic nocardia strains. Veterinary Research & Biological Products, 22(1), 62–73.
Farikoski IO, Medeiros LS, Carvalho YK, Ashford DA, Figueiredo EE, Fernandes DV, Silva PJ, R. V. (2019). The urban and rural capybaras (Hydrochoerus hydrochaeris) as reservoir of Salmonella in the western Amazon, Brazil. Pesquisa Veterinária Brasileira, 39, 66–69.
Funk J, G. W. (2014). Risk factors associated with Salmonella prevalence on swine farms. Journal of Swine Health and Production, 12(5), 246–251.
Galán JE. (2021). Salmonella Typhimurium and inflammation: a pathogen-centric affair. Nature Reviews Microbiology, 19(11), 716–725.
Gerivani B,Staji H, Rassouli M, Ghazaleh N, V. A. (2020). Co-administration of erythromycin and leech salivary extract alleviates osteomyelitis in rats induced by methicillin-resistant Staphylococcus aureus. Veterinary and Comparative Orthopaedics and Traumatology, 33(4), 243–251.
Gutierrez A, S. K. (2022). Survival and inactivation kinetics of Salmonella enterica serovar Typhimurium in irradiated and natural poultry litter microcosms. PLoS One, 17(4), e0267178.
Javan J, Staji, H., Ghazvinian, K., Javaheri Vayeghan, A., Salimi, M. R., Mahdavi, A. (2012). Prevalence of Salmonella spp. in the quail egg interior contents: A provincial study. Iranian Journal of Veterinary Medicine, 6(3), 191–196.
Jiang P, Yang W, Jin Y, Huang H, Shi C, Jiang Y, Wang J, Kang Y, Wang C, Y. G. (2019). Lactobacillus reuteri protects mice against Salmonella typhimurium challenge by activating macrophages to produce nitric oxide. Microbial pathogenesis, 1(137).
Kachur K, S. Z. (2020). The antibacterial properties of phenolic isomers, carvacrol and thymol. Critical reviews in food science and nutrition, 60(18), 3042–3053.
Khamees AH, Mutlag SH, Al-Hilli FA, B. A. (2018). Evaluation of antibacterial activity of aqueous and methanol extract of iraqi Althaea officinalis L. flowers on gastrointestinal key pathogens. Int. J. Pharm. Sci. Rev. Res, 48(2), 59–62.
Lateef Al-Awsi, G. R., Alsudani, A. A., & Omran, F. K. (2021). The antibacterial activity of Althaea officinalis L. methanolic extract against some nosocomial pathogens in vitro and in vivo. IOP Conference Series: Earth and Environmental Science, 790(1). https://doi.org/10.1088/1755-1315/790/1/012013
Lopes PD, Freitas Neto OC, Batista DFA, Denadai J, Alarcon MFF, Almeida AM, et al. (2016). Experimental infection of chickens by a flagellated motile strain of Salmonella enterica serovar Gallinarum biovar Gallinarum. Vet J, 214, 40–6.
Marchello CS, Birkhold M, Crump JA, Martin LB, Ansah MO, Breghi G, Canals R, Fiorino F, Gordon MA, Kim JH, H. M. (2022). Complications and mortality of non-typhoidal salmonella invasive disease: a global systematic review and meta-analysis. The Lancet Infectious Diseases, Published.
Masoumipour F, Hassanshahian M, Sasan H, J. T. (2019). Antimicrobial Effect of Combined Extract of Three Plants Camellia Sinensis, Teucrium Polium and Piper Nigrum on Antibiotic Resistant Pathogenic Bacteria. Iran J Med Microbiol, 13(2), 114–124.
Mohammadpour P, Ahmadi M, Niakan M, Rahimi F, H. F. (2023). Survey the synergistic effect of the cotrimoxazole and Nigella sativa extract on methicillin resistant Staphylococcus aureus bacteria. Daneshvar Medicine, 31(1), 13–22.
Mokhtari R, Kazemi Fard M, Rezaei M, Moftakharzadeh SA, M. A. (2023). Antioxidant, Antimicrobial Activities, and Characterization of Phenolic Compounds of Thyme (Thymus vulgaris L.), Sage (Salvia officinalis L.), and Thyme–Sage Mixture Extracts. Journal of Food Quality, 2023.
Moussii IM, Nayme K, Timinouni M, Jamaleddine J, Filali H, H. F. (2020). Synergistic antibacterial effects of Moroccan Artemisia herba alba, Lavandula angustifolia and Rosmarinus officinalis essential oils. Synergy, 10(1).
Oladeinde A, Cook K, Lakin SM, Woyda R, Abdo Z, Looft T, Herrington K, Zock G, Lawrence JP, Thomas IV JC, B. M. (2019). Horizontal gene transfer and acquired antibiotic resistance in Salmonella enterica serovar Heidelberg following in vitro incubation in broiler ceca. Applied and Environmental Microbiology, 85(22), e01903-19.
Owuama CI. (2017). Determination of minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) using a novel dilution tube method. African journal of microbiology research, 11(23), 977–980.
Park S, Jung B, Kim E, Hong ST, Yoon H, H. T. (2020). Salmonella Typhimurium Lacking YjeK as a candidate live attenuated vaccine against invasive Salmonella infection. Frontiers in Immunology, 23(11).
Parsaei P, Bahmani M, Naghdi N, Asadi-Samani M, R.-K. M. (2016). A review of therapeutic and pharmacological effects of thymol. Der Pharm. Lett, 8(2), 150–154.
Pausan MR. (2022). Marshmallow and its action on inflamed 3D skin model mimicking atopic dermatitis. Planta Medica, 88(15), 1474–1480. Puvača, N., Tufarelli, V., & Giannenas, I. (2022). Essential Oils in Broiler Chicken Production, Immunity and Meat Quality: Review of Thymus vulgaris, Origanum vulgare, and Rosmarinusofficinalis.Agriculture(Switzerland),12(6).https://doi.org/10.3390/agriculture12060874
Qin X, Yang M, Cai H, Liu Y, Gorris L, Aslam MZ, Jia K, Sun T, Wang X, D. Q. (2022). Antibiotic resistance of Salmonella Typhimurium monophasic variant 1, 4,[5], 12: I: -in China: a systematic review and meta-analysis. Antibiotics, 11(4), 532.
Sánchez‐Salazar E, Gudiño ME, Sevillano G, Zurita J, Guerrero‐López R, Jaramillo K, C. W. (2020). Antibiotic resistance of Salmonella strains from layer poultry farms in central Ecuador. Journal of applied microbiology, 128(5), 1347–1354.
Shen W, Chen H, Geng J, Wu RA, Wang X, D. T. (2022). Prevalence, serovar distribution, and antibiotic resistance of Salmonella spp. isolated from pork in China: A systematic review and meta-analysis. International Journal of Food Microbiology, 361, 109473.
Staji H, Khoshgoftar J, Javaheri Vayeghan A, B. M. (2017). Phylogenetic grouping and assessment of virulence genotypes, with antibiotic resistance patterns, of Escherichia coli strains implicated in female urinary tract infections. Int J Enteric Pathog, 4(1), 1–7.
Valiei M, Shafaghat A, S. F. (2011). Chemical composition and antimicrobial activity of the flower and root hexane extracts of Althaea officinalis in Northwest Iran. Journal of medicinal plants research, 5(32), 6972–6980.
Vassiliou, E., Awoleye, O., Davis, A., & Mishra, S. (2023). Anti-Inflammatory and Antimicrobial Properties of Thyme Oil and Its Main Constituents. International Journal of Molecular Sciences, 24(8). https://doi.org/10.3390/ijms24086936
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 281 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 230 |